Advance Acoustic introduceert vernieuwde X-i125

Een van de specialiteiten van Advance Acoustic is dat ze binnen een relatief lage prijsklasse altijd erg aantrekkelijke producten weten te produceren. Ook de nieuwste X-i125 heeft weer een aantal mooie features.

Dat de X-i125 weer voorzien is van belangrijke vernieuwingen is geen verrassing, de versterker wordt tenslotte al jarenlang continu doorontwikkeld. Ten eerste is bij het DAC-board van het nieuwe model volledig vernieuwd. De geavanceerd D/A-converter is uitgerust met de Cirrus Logic 8416CZZ low jitter DAC-chip en voor de asynchrone USB-B ingang wordt de welbekende Wolfson WM8740 XMOS chip ingezet. Dit zorgt ervoor dat de ingang nu geschikt is voor een resolutie van 24bit/192kHz.

Al sinds de komst van Bluetooth aptX is Advance Acoustic bezig met deze technologie en dus is er ook op de X-i125 een Bluetooth digitale ingang (24bit/48kHz) toegevoegd. Op deze ingang kun je de speciaal daarvoor ontwikkelde X-FTB01 aansluiten, een Bluetooth ontvanger die een directe verbinding maakt met de hoogwaardige DAC in de versterker zelf. Dit in tegenstelling tot andere ontvangers, die over het algemeen voorzien zijn van een eenvoudige ingebouwde DAC. De X-FTB01 zorgt daardoor voor een goede overdracht. De vervorming is bijvoorbeeld slechts 0,003%.

De X-i125 levert een vermogen van 2 x 125 watt aan 8 ohm en Advance Acoustic heeft ook een subwooferuitgang toegevoegd aan de al behoorlijke lijst van in- en uitgangen. Daarnaast is, in tegenstelling tot oudere modellen, de sterkte van de meterverlichting in drie sterktes instelbaar via de afstandsbediening. De adviesprijs voor dit alles is €1299. 

MERK

EDITORS' CHOICE