Fresh ’n Rebel Rockbox Chunk Fabriq Edition

Jasper Mijwaard | 11 maart 2016 | Fresh n Rebel

Fresh ’n Rebel, de fabrikant van o.a. stijlvolle Bluetooth-speakers, is weer terug. Ditmaal met een Fabriq Edition van de Chunk, de grootste speaker uit de Rockbox-serie. Met een batterij die 20 uur meegaat en de belofte van een krachtige bas en excellent geluid, staat de Chunk waarschijnlijk bij veel mensen op de verlanglijst. Tel daar een vernieuwd design bij op en het zou zomaar een must-have kunnen worden.

Zoals je door de benaming misschien al had verwacht is de Fabriq Edition omkleed met een speciale, van multi-colour draden gemaakte, stof. Dit zorgt in combinatie met het stijlvolle leren labeltje voor een Bluetooth-speaker die er enigszins retro uit ziet. Je moet ervan houden, maar verkeerd is het zeker niet.

De Fabriq Edition is verkrijgbaar in de kleuren Indigo, Army, Concrete, Peppermint en Cupcake, zodat je een speaker uit kan kiezen die perfect past bij jouw interieur. Om het uiterlijk helemaal af te maken vind je op de behuizing een LEDje die aangeeft hoelang de batterij nog meegaat en een aantal verlichte touch-buttons, voor gemakkelijke bediening.

Als je onder de vintage-uitziende stof kijkt, vind je twee eersteklas, speciaal afgestemde drivers en een passieve woofer. Daarnaast is de Chunk voorzien van DSP-technologie, wat ervoor moet zorgen dat het geluid bij elk volume even goed is. Ook handig: in de speaker is een powerbank ingebouwd, zodat je je telefoon of tablet kunt opladen. Wat dat betekent voor de batterijduur wordt helaas niet vermeld. Daarnaast kun je ook je telefoongesprekken voeren over de speaker, mocht dat handig uitkomen.

We hebben de kans nog niet gehad om de Rockbox Chunk te beluisteren en het zou dus maar zo kunnen zijn dat je de Fabriq Edition vooral moet zien als een modeaccessoire. Vooral als je je bedenkt dat het prijsverschil tussen de ‘standaard’ Chunk (€89) en de Fabriq Edition (€129) toch behoorlijk groot is, terwijl de verschillen vooral in het uiterlijk terug te vinden zijn. Try before you buy, dus!


EDITORS' CHOICE