NIEUWSAVNUE

Stijlvol luisteren met Technics EAH-T700 hoofdtelefoon

Redactie HiFi.nl | 10 maart 2016 | Technics

Hij was dit jaar al te zien op CES, maar nu is hij ook echt verkrijgbaar: de Technics EAH-T700. Een nieuwe over-the-ear hoofdtelefoon die volledig ontwikkeld is met de muziekliefhebber in het achterhoofd.

Om het grootste mogelijk geluidsbereik te realiseren is de T700 voorzien van een tweewegsdrive. Binnenin de hoofdtelefoon zorgt een 50-mm dynamische driver voor helder geluid in de lage en middelste regionen, een 14-mm supertweeter is verantwoordelijk voor de hoge geluiden. Dit resulteert in een 100-kHz breedbandweergave met strakke, diepe bas en verfijnde hoge tonen.

In de hoofdtelefoon wordt gebruik gemaakt van het Angled-Driver System, wat ervoor moet zorgen dat elk geluid authentiek en apart van elkaar wordt weergegeven. Om de muziek te laten klinken zoals het door de artiest bedoeld is, worden ongewenste trillingen geminimaliseerd. Dit bereikt Technics door de zwevende dynamische driver, een robuuste aluminium behuizing en een anti-vibratieframe.

Naast dat het op audiogebied veelbelovend klinkt, ziet de EAH-T700 (een flinke mond vol, trouwens) er met zijn metalen frame en vrij duidelijke speakers in ieder geval erg goed uit. Ook aan het comfort is gedacht: het schuifje van de hoofdband, de horizontale draaimogelijkheid en de ergonomische 3D-oorpads kunnen perfect worden afgesteld voor de gewenste luisterpositie.

De EAH-T700 kost €1.199 bij Audio TV Centrum te Eindhoven, waar je hem natuurlijk ook even kunt uitproberen.


EDITORS' CHOICE