NIEUWSMission

Mission komt met budget luidsprekers: de LX-serie

Redactie HiFi.nl | 10 maart 2016 | Mission

Speciaal voor iedereen die een eerste stap wil zetten in de wereld van hifi komt Mission met de LX-serie. De serie bestaat tot zover uit twee luidsprekers die volgens Mission zelf uitzonderlijk goed geluid leveren voor een kleine prijs.

Met de LX-2 (standmount) en de LX-3 (vloerstaand) gaat Mission qua design compleet terug naar de basis, wat een sterk minimalistisch design oplevert. Niet zo vreemd voor een budgetserie: als ze bijvoorbeeld dure houtsoorten gebruiken, moet er bezuinigd worden op het geluid. En dat is voor Mission geen optie.

Speciaal voor de LX-serie heeft Mission een tweeter met neodymium magneet ontwikkeld, om zoveel mogelijk magnetische kracht in een kleine ruimte te stoppen. Verder is er bij de 25mm tweeter gebruik gemaakt van microvezel, wat relatief goedkoop (en erg consistent) gemaakt kan worden.

Zowel de LX-2 als de LX-3 combineren de tweeter met een 130mm drive unit dit het mid en laag mogen vertegenwoordigen. De conus van deze unit is vervaardigd uit een ‘geavanceerde vezelformule’, die volgens Mission moet zorgen voor minimale kleuring. De LX-3 is uitgerust met twee mid/bass units terwijl de LX-2 het met één moet doen.

Definitieve prijzen zijn nog niet bekend, maar in Engeland zullen de luidsprekers voor (omgerekend) ongeveer €260 en €520 de winkel verlaten. Mission heeft daarnaast ook de kleinere LX-1 (standmount), de grotere LX-4 en LX-5 (vloerstaand) en een centerspeaker aangekondigd, maar hierover zijn helaas nog geen details bekend.

MERK

EDITORS' CHOICE