NIEUWSClearaudio

Nooit meer stoffige platen dankzij Clearaudio

Jasper Mijwaard | 07 maart 2016 | Clearaudio

Naast al het leuke aan vinyl – het authentieke geluid, de hoes als kunstobject en het ritueel om een plaat op te zetten – is het altijd een tijdrovend werkje om alles stofvrij te houden. Stof komt de geluidskwaliteit tenslotte niet ten goede. Speciaal voor dat probleem heeft Clearaudio de ‘Double Matrix Professional Sonic’ ontwikkeld.

Dat is een behoorlijk lange naam voor een product dat is ontworpen om eigenlijk maar één ding te doen, namelijk je lp’s stofvrij houden. De lange productnaam is overigens goed te verantwoorden, want de Clearaudio lijkt een erg effectieve manier te hebben gevonden voor dit probleem.

De Double Matrix heeft namelijk, als verbetering op andere producten uit Clearaudio’s Matrix-serie, aan twee kanten een stofzuigertje. Op die manier worden beide kanten van het vinyl tegelijkertijd schoongemaakt, wat bij een grote collectie nogal wat tijd en moeite kan schelen. Verder gebruikt het apparaat sonische vibraties om het stof in de groeven los te schudden, zodat beide stofzuigertjes écht alles weghalen.

Dat de Double Matrix Professional Sonic veel handwerk scheelt is zeker, maar voor een hobbyist met een collectie van 10 platen is het misschien beter om de borsteltjes er nog even bij te houden. Met een prijs van ongeveer €3.500 is Clearaudio’s nieuwe record cleaner tenslotte niet voor iedereen weggelegd. 


EDITORS' CHOICE