NIEUWSPanasonic

Nieuwe Bluetooth speaker van Panasonic: de SC-RB5

Redactie HiFi.nl | 02 maart 2016 | Panasonic

Ook Panasonic sluit aan bij de hype rondom Bluetooth speakers en brengt binnenkort een nieuwe speaker op de markt. De SC-RB5 zal – naast een hopelijk goede geluidskwaliteit – voorzien zijn van een behoorlijk aantal interessante features.

Om te beginnen heeft Panasonic voor hun nieuwe luidspreker Resonance Bass-technologie gebruikt, wat er uiteraard voor moet zorgen dat de lage tonen goed doorkomen. Het geluid wordt in 360 graden afgespeeld, zodat het niet uitmaakt waar je zit ten opzichte van de speaker; er is geen voor- of achterkant. Tenslotte gebruikt de SC-RB5 het materiaal waarop hij geplaatst wordt om het geluid (5W) te versterken en kan hij goed tegen wat water. Erg geschikt voor buitengebruik, dus!

De luidspreker is te bedienen via je smartphone of tablet en Panasonic heeft dus logischerwijs ook de mogelijkheid ingebouwd om je apparaten op te laden via USB. De SC-RB5 moet, zolang je je telefoon er niet mee oplaadt, twaalf uur achter elkaar muziek kunnen afspelen. Ook het koppelen van meerdere SC-RB5’s zal mogelijk zijn, wat natuurlijk interessant is voor iedereen die op zoek is naar een Bluetooth speaker met stereo, surround en wellicht zelfs multi-room mogelijkheden.

De prijs en beschikbaarheid van deze luidspreker is helaas nog onbekend.  


EDITORS' CHOICE