Verslag Nordost demo avond bij Hifi Solutions

Redactie HiFi.nl | 11 mei 2016 | Nordost Cables
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 02 februari 2016

Bjorn Bengtsson en Alex Brady, product trainers bij Nordost, spraken afgelopen maand tijdens de Nordost demo avond bij Hifi Solutions. Er was speciale aandacht voor het belang van goede stroomkabels en stekkerblokken. Hifi Solutions schreef een terugblik.

Bjorn Bengtsson gaf maar meteen antwoord op een nog niet gestelde vraag: want waar komt toch die wat cryptische naam Nordost vandaan? Heel eenvoudig: Nordost is gevestigd in de staat Massachusetts, gelegen in het noordoosten van de Verenigde Staten, alwaar de fabriek gevestigd is. Bjorn: “Alles, maar dan ook alles, tot en met het trekken van de geleiders, wordt hier in eigen beheer gedaan."Ongewenste resonantie
De focus van de workshop lag in de vraag of de stroomvoorziening van elektronica nu wel echt zo kritisch is. En of accessoires tegen ongewenste resonanties die optreden in apparatuur er echt toe doen. Bjorn vergeleek dit met het water uit de kraan. Dankzij de druk die áchter de kraan wordt aangebracht, via de watertoren of de pomp, stroomt het in de spoelbak. Met het aansluiten van je apparatuur aan het lichtnet is het een heel ander verhaal. De versterker, CD-speler, netwerkspeler of wat dan ook, ‘trekt’ stroom uit het lichtnet. Een bijna omgekeerde situatie. Vandaar dat die eerste twee meter stroom- of lichtnetkabel er wel degelijk toe doen.

Wat er áchter de wandcontactdoos gebeurt is namelijk van een andere orde, namelijk een harde kern die ampères kan leveren. “Power is the name of the game!”. Dankzij het uitgebreide portfolio van lichtnetkabels van Nordost, werden de verschillen met muziekvoorbeelden hoorbaar aangetoond.

EDITORS' CHOICE