NIEUWSLG

LG EG960V Oled wint Tech Award 2015


Redactie HiFi.nl | 30 januari 2016 | LG

LG Electronics heeft met de LG OLED TV EG960V de Tech Award voor beste tv van 2015 gewonnen. De Tech Awards zijn een initiatief van NU.nl en Kieskeurig.nl, waarbij de bevindingen van de techredactie van NU.nl zijn samengevoegd met de beoordelingen van consumenten op Kieskeurig.nl. Bij de beoordeling is rekening gehouden met onder andere prijs, beeldkwaliteit, geluidskwaliteit en behuizing. De Tech Awards zijn dit jaar voor het eerst uitgereikt.

Lees ook de FWD-review van de LG 55 inch EG960V

Eind december maakten NU.nl en Kieskeurig.nl bekend dat er 30 producten in zes categorieën genomineerd waren voor de eerste Tech Awards. De techredactie van NU.nl verkoos de best geteste producten van 2015. Hierna konden consumenten op Kieskeurig.nl reviews achterlaten over de geselecteerde producten.

In totaal zijn er op Kieskeurig.nl in enkele weken ruim 4.200 reviews geplaatst over de genomineerde producten. De score van deze reviews is opgeteld bij de score van NU.nl en het gemiddelde daarvan bepaalde de eindscore voor de producten. De LG EG960V kreeg uiteindelijk een beoordeling van 9,3 en is daarmee de beste tv van het jaar.

Bas Dekker, Commercieel Directeur LG Electronics Nederland: “We zijn ontzettend trots op deze erkenning van zowel de redactie van NU.nl als de consument. OLED-technologie heeft wat ons betreft de toekomst om de beste beeldkwaliteit te leveren. De waardering van deze award bewijst daarom dat we met onze innovaties op de goede weg zijn.”

Met haar OLED-scherm, ultra HD-resolutie en zeer dun, gebogen scherm biedt de LG EG960V een dusdanig goede kijkervaring dat zowel de techredactie als de consument de OLED TV als winnaar hebben gekozen. De OLED-pixels in de tv zijn zelfoplichtend, waardoor ze onafhankelijk van elkaar aan- en uit gaan. Hierdoor komen kleuren extra tot leven en wordt het contrast nog duidelijker. Ook is de tv uitgerust met een premium geluidssysteem van Harman Kardon.

Lees ook de review op FWDmagazine


EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »