REVIEWSennheiser

Review: Sennheiser Momentum 2.0 Wireless

Redactie HiFi.nl | 26 januari 2016 | Sennheiser

SAMENVATTING

Je kunt er niet omheen dat de Momentum Wireless geen goedkope Bluetooth-hoofdtelefoon is. Met een beetje speuren kan je hem vast goedkoper vinden, een advies dat we voor nagenoeg elk AV-product kunnen geven. De afwerking en comfort verantwoorden het hogere prijskaartje grotendeels, wat daar zit het helemaal prima. Hem aanschaffen als je geen nood hebt aan noise-cancelling zou wat gek zijn, want er zijn zeker goedkopere Bluetooth-hoofdtelefoons die even goed klinken. Heb je wél nood aan ruisonderdrukking – en daarvoor hoef je niet per se een wereldreiziger te zijn die leeft op een vliegtuigstoel – houdt de Momentum Wireless wel helemaal steek. Een prima keuze.

PLUSPUNTEN

  • Comfortabel
  • aptX-ondersteuning
  • Betrekkelijk licht
  • Bekabelde DAC-functie
  • Goede NC-functie

MINPUNTEN

  • Prijskaartje weegt wat zwaarder
  • Geen automatisch uit-functie
  • NC-functie niet uit te schakelen
  • Geen AAC-ondersteuning

Eerder beoordeelden we al de Momentum mét kabel, nu is het de beurt aan de Momentum Wireless. Aangezien de Momentum M2 (de M2-aanduiding wijst op de tweede, verbeterde generatie) echt een topper is in zijn prijsklasse, vinden we dat helemaal niet erg.

Bij deze Bluetooth-variant ontvang je dezelfde wat retro aandoende styling, de lekker dikke (ja, verwisselbare) leren oorkussens, de goede verstelmogelijkheden en een bouwkwaliteit zoals we die kennen van de Duitsers uit Wedemark. Je kun de Wireless ook even compact opvouwen als zijn bekabelde evenknie. Lees de volledige review op FWDmagazine.

 

Als je de versie met kabel en de versie zonder elk in een hand neemt, merk je wel een belangrijk verschil: het gewicht. De Momentum Wireless is 263 gram zwaar, bijna 160 gram zwaarder dan de versie zonder Bluetooth.

Dat is logisch omdat de Wireless-versie heel wat extra elektronica met zich meedraagt én – vooral – een ingebouwde accu. Wel even een streepje nuancering aanbrengen: met zijn 160 gram is de Momentum een lichtgewicht en in de klasse van Bluetooth-hoofdtelefoons is 263 gram ook niet bepaald heftig.

NoiseGuard
Goed nieuws voor pendelaars, reizigers en mensen die in open kantoren werken: de Momentum Wireless is uitgerust met ruisonderdrukking. De aanwezigheid van deze NoiseGard Hybrid-functie verklaart meteen de wat hogere prijs die Sennheiser vraagt.

De noise-cancelling op de Momentum Wireless is zeer goed, daarbij geholpen door vier microfoons die op de koptelefoon zijn aangebracht en die het omgevingslawaai registreren. Vier microfoons lijken misschien overkill, maar hoe beter de ruismeting, hoe effectiever het onderdrukken van ongewenst geluid.Verborgen talenten
Sennheiser pakt er niet echt mee uit, maar de Momentum Wireless heeft nog een interessante functie: je kunt de koptelefoon met een USB-kabel aan je computer aansluiten om muziek digitaal binnen te halen en te laten verwerken door de interne DAC. 

Lees verder op FWDmagazine.  


EDITORS' CHOICE