NIEUWS

George Feldstein (Crestron) opgenomen in Hall of Fame

Redactie HiFi.nl | 23 januari 2016

George Feldstein, oprichter van een van de meest toonaangevende fabrikanten van besturings- en automatiseringssystemen Crestron, heeft een plaats gekregen in de 16e jaarlijkse Hall of Fame van de Consumer Technology Association.

De CE (voorheen Consumer Electronics) Hall of Fame is in 2000 opgericht om eer te betuigen aan de bedenkers, ingenieurs en ondernemers van producten en diensten die nu onze manier van leven veranderen.  De Hall of Fame eert met name die leiders die met hun creativiteit, doorzettingsvermogen, vastberadenheid en persoonlijk charisma de industrie, die een waarde vertegenwoordigt van zo'n 285 miljard dollar, mede hebben vormgegeven.

Levendige verbeelding
De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Association op 9 november in Gotham Hall in New York City, waar Dan Feldstein, Crestrons huidige directeur en zoon van George Feldstein, hem namens zijn vader in ontvangst nam. “Toen mijn vader Crestron oprichtte, was dat in eerste instantie om voor zijn gezin te zorgen. Zijn droom, die hij uiteindelijk heeft waargemaakt, was echter het creëren van een omgeving waarin we door vrij denken en het open uitwisselen van ideeën in staat zouden zijn de best denkbare producten te maken en zowel onze klanten alsook onze industrie op de best mogelijke manier van dienst te zijn”, aldus Feldstein.

Het idee van een moderne, ‘connected’ woning met geïntegreerde systeemcontroles voor audio- en videodistributie, verlichting, verwarming, ventilatie en airco, thuistheaters, intercom en videobewaking is het product van de levendige verbeelding van George Feldstein. Hij begon zijn bedrijf in de kelder van zijn huis in Cresskill (New Jersey) en bracht zijn concept op de markt.

Crestron Electronics
Feldstein is geboren in de buurt van Houston Street in Lower Manhattan, waar zijn vader naaimachines bediende. Hij bezocht openbare scholen in New York City en gaf blijk van een uitzonderlijke technische aanleg. Op zijn twaalfde behaalde hij een zogenoemde “Ham”-amateurradiolicentie en bouwde hij halfgeleiderversterkers. Op zijn vijftiende won hij een stedelijke fysicawedstrijd. Feldstein behaalde zijn bachelor- en mastergraad in elektrotechniek aan de universiteit van New York. In mei 1975 startte Feldstein zijn onderneming onder de naam Crestron Electronics. Een cruciaal moment voor Feldsteins bedrijf kwam met de ontwikkeling van een afstandbediening voor 35 mm diaprojectoren en gordijnen in vergaderzalen. Na dit overweldigend succes ontwikkelde Crestron bedieningen voor audio, video en lichtschakelaars. In 1980 zette Feldstein een eerste Crestron-gebouw neer in Cresskill (New Jersey).

Experience Center
In korte tijd werden Crestron-systemen geïnstalleerd in kantoren van Microsoft, de Trump Tower-penthouse, bijna alle Ivy League-scholen en zelfs in het situatiecentrum van het Pentagon. In 1997 verhuisde Feldstein het bedrijf naar het huidige hoofdkantoor in Rockleigh (New Jersey). In hetzelfde complex kocht hij een aantal andere gebouwen, waarin hij een hypermodern onderzoekcentrum voor ruim 400 engineers vestigde. In 2009 opende Crestron een “Experience Center” van bijna 2500 m2 in New Jersey.  Deze tentoonstellingsruimte is bedoeld voor dealers en partners van Crestron, die het centrum op afspraak kunnen bezoeken. Het gebouw huisvest een receptieruimte, een multimediapresentatieruimte, een digitale vergaderzaal, het Theo Kalomirakis Home Theater en een ontwerpstudio voor technologisch design waarin de verschillende modellen, kleuren en afwerkingen van het Crestron-productassortiment worden tentoongesteld. Inmiddels heeft Crestron in de meest prestigieuze designcentra wereldwijd diverse andere Experience Centers en Design Showrooms geopend om de domoticaoplossingen van het bedrijf te demonstreren.

Meer dan 70 patenten
In maart 2014 droeg Feldstein zijn functie als CEO over aan Vice President Randy Klein.  Wereldwijd telt Crestron inmiddels 3.000 medewerkers, 91 internationale kantoren en meer dan 15.000 onafhankelijke partners en dealers. Voor zijn overlijden in november 2014 depondeerde Feldstein meer dan 70 patenten. Deze zijn hoofdzakelijk gebaseerd op Crestron-producten, maar omvatten verder van alles, van medische apparatuur tot fietskettingreinigers.

Crestron, www.crestron.eu


EDITORS' CHOICE