NIEUWSDenon

Denon PMA-2500NE en DCD-2500NE nieuw stereopaar voor 2016

Redactie HiFi.nl | 18 januari 2016 | Denon

Denon start het nieuwe jaar met een fraaie stereocombinatie, al zij het met een wat minder fraaie naam: de PMA-2500NE en de DCD-2500NE. Een premiumklasse stereoduo dat een nieuw tijdperk in moet luiden om thuis naar masteropnamen te luisteren.

Denon kan bogen op een bedrijfsreputatie die ruim 100 jaar omvat en is al die tijd de grenzen van klassieke 2-kanaals hifi blijven verleggen, wat nu resulteert in de nieuwe topklasse geïntegreerde versterker met DAC-modus, de PMA-2500NE, en de Super Audio CD-speler DCD-2500NE. "Beide apparaten vertegenwoordigen alle kennis en toewijding van de technici en zorgen voor bijzondere producten die de nieuwste digitale audio-formaten ondersteunen en zo geschikt zijn voor de meest veeleisende HiFi-liefhebbers."

De PMA-2500NE geïntegreerde versterker met DAC-modus
De 2500NE-serie is ontworpen voor deze tijd en een verbetering op de vorige PMA-2000-serie van Denon dankzij het 'Simple & Straight' schakelontwerp. Om een balans te bereiken tussen subtiele details en een krachtig geluid maakt de PMA-2500NE gebruik van Ultra High Current MOS (UHC-MOS) FET's, die veel stroom kunnen genereren in een Single Push-Pull-configuratie die zorgt voor solide lineariteit in de uitgangsfase, voor het gehele geluidsbereik van muzikale details tot robuuste stroom. De uiterst nauwkeurige ´Direct Mechanical Ground´-constructie weet storende trillingen tot een minimum te beperken en elimineert zo nadelige invloeden op het uitgangssignaal. Een chassisconstructie met zes onafhankelijke blokken en een grote hoogwaardige volumeregelaar zorgen voor verdere onderdrukking van externe ruis en ongewenste storingen tussen de verschillende onderdelen.

De PMA-2500NE is voorzien van twee transformatoren die in tegengestelde richting zijn aangebracht in een Leakage Cancelling-montagesysteem (LC) voor het onderdrukken van wederzijdse beïnvloeding van magnetische flux, een bron van ruis, lekkage uit de transformatoren. Dankzij de phono-equalizer (MM/MC) is de PMA-2500NE ook geschikt voor vinylliefhebbers. Voor prestaties via analoge ingangen is de PMA voorzien van een analoge modus waarmee alle secties die niet worden gebruikt, zoals het digitale ingangscircuit of het ruisarme display, kunnen worden uitgeschakeld.

Dankzij de USB-B-ingang aan de achterzijde komt de PMA-2500NE ook tegemoet aan de wensen van liefhebbers van audio met hoge resolutie. Op een computer opgeslagen muziekbestanden tot 384 kHz/32-bits en zelfs DSD-bestanden tot 11,2 MHz kunnen worden weergegeven met geluid van studiokwaliteit. De bron en samplefrequentie kunnen met gemak worden afgelezen van het FL-display op het voorpaneel. De asynchrone modus beperkt jitter tot een minimum en speciale isolatie rondom de USB-B-ingang, die voorkomt dat externe ruis het gevoelige audiocircuit binnendringt, zorgt voor een optimale weergave van digitale bestanden. Alle digitale signalen worden, voordat ze worden doorgestuurd naar de ingebouwde D/A-omzetter, zorgvuldig bewerkt door Advanced AL32-Processing Plus, de nieuwste versie van de analoge Waveform-weergavetechnologie van Denon. Het opnieuw opslaan van gegevens die tijdens digitaal opnemen verloren zijn gegaan, resulteert in een geluid dat zeer gedetailleerd, storingsvrij, nauwkeurig gepositioneerd, zeer expressief in het lagere bereik is en het originele geluid zeer dicht benadert.

De DCD-2500NE Super Audio CD-speler
De DCD-2500NE is het perfecte maatje: hij is uiterst nauwkeurig in het lezen van discs en stuurt hoogwaardige audiosignalen door aan de versterker. Om dit doel te bereiken, hebben de technici van Denon het apparaat steviger gemaakt en zijn trillingen, vijand nummer 1 van discspelers, teruggebracht. Zo hebben zij gekozen voor een geavanceerd S.V.H. (Suppress Vibration Hybrid) discdrive-mechanisme met een nieuw ontwikkeld pick-upcircuit. De signaalwegen zijn verkort en de circuits zijn verkleind om overmatige stroom of ruis te voorkomen. De verschillende onderdelen van het mechanisme zijn gemaakt van verschillende, zorgvuldig geselecteerde materialen om het lezen van discs en het verwerken van gegevens te verbeteren. De complexe hoogwaardige constructie omvat een ´Direct Mechanical Ground´-constructie, waarbij de eindtransformatoren – zelf een bron van trillingen – dicht bij de pootjes van de DCD-2500NE zijn geplaatst, waardoor ongewenste vibratie rechtstreeks wordt afgevloeid naar de grond, zodat deze de circuits in de buurt niet kan aantasten. Doordat het drivemechanisme, het onderdeel met de grootste massa, zich laag in het midden van het chassis bevindt, absorbeert het lage zwaartepunt interne trillingen die worden veroorzaakt door het ronddraaien van de disc, en wordt het mechanisme beschermd tegen externe trillingen. Daardoor wordt de informatie op de disc uiterste nauwkeurig gelezen en wordt een zuiver, hoogwaardig signaal naar de DCD-2500NE’s Advanced AL32 Processing Plus-circuit gestuurd. Behalve CD en Super Audio-CD kan de DCD ook DSD-bestanden (2,8/5,6 MHz) en bestanden met hoge resolutie tot 192 kHz/24 bits weergeven die zijn opgenomen op DVD-R/RW- en DVD+R/RW-discs. Het is ook mogelijk op CD-R/RW-discs opgeslagen muziekbestanden met samplingfrequenties tot 48 kHz af te spelen.

De PMA-2500NE en de DCD-2500NE zijn met hun grote verscheidenheid aan bronnen Denons antwoord op het nieuwe audiotijdperk. Beide producten hebben een constructie van zeer hoge kwaliteit en combineren unieke Denon-technologie dat tot stand is gekomen op basis van uitgebreid onderzoek en meer dan een eeuw bedrijfsreputatie in de audiobranche. Ze zijn vanaf februari in een premium zilveren uitvoering verkrijgbaar bij erkende verkooppunten van Denon.

Denon PMA-2500NE geïntegreerde versterker met DAC-modus - Belangrijkste kenmerken:

 • 2 x 160W (4 ohm) uitgangsvermogen
 • Versterker met Advanced Ultra High Current (UHC)-MOS Single Push-Pull-circuit en nieuwe Schottky-diodes
 • DAC-masterklokontwerp
 • USB-B-ingang voor audio met hoge resolutie tot 384 kHz/32-bits en 11,2 MHz DSD
 • Digitale isolator voor het elimineren van computerruis met hoge frequentie op de USB-B
 • Analoge modus voor pure geluidsweergave waarbij het digitale audiocircuit en het display worden uitgeschakeld
 • Advanced AL32 Processing Plus
 • Direct Mechanical Ground-constructie voor het minimaliseren van ongewenste trillingen
 • Chassisconstructie met zes onafhankelijke blokken om ruis te elimineren
 • Lekstroombeveiligde dubbele transformatoren
 • Hoofdtransformator met gescheiden voedingen voor analoge en digitale circuits
 • Breed dynamisch afspeelbereik dat audiobronnen met hoge resolutie ondersteunt
 • Hoogwaardige volumeregeling voor nauwkeurige afstemming
 • 2 optische en 2 coaxiale digitale ingangen
 • Krachtige MM & MC Phono-equalizerversterker
 • Verkrijgbaar in Premium zilver
Denon DCD-2500NE Super Audio CD-speler - Belangrijkste kenmerken:
 • Advanced AL32 Processing + 32-bits 192kHz D/A-omvormer met zeer hoge precisie
 • Circuitontwerp met DAC-masterclock voor onderdrukking van jitter en ruis
 • Direct Mechanical Ground-constructie voor minimale trillingen
 • Een zorgvuldig ontworpen constructie, minimale signaalwegen en geselecteerde HiFi-onderdelen zorgen ervoor dat de zuiverheid van het audiosignaal behouden blijft
 • Origineel drivemechanisme, de absolute basis van de digitale discafspeeltechnologie van Denon, met geavanceerd S.V.H.-laadmechanisme
 • Weergave van CD, Super Audio-CD en op DVD-R/RW opgenomen DSD-bestanden (2,8/5,6 MHz) en PCM-bestanden tot 192 kHz/24-bits
 • Dubbele transformator voor afzonderlijke digitale en analoge voeding
 • Pure Direct-modus
 • Optische en coaxiale digitale uitgang en analoge uitgang
 • Verkrijgbaar in Premium zilver

MERK

EDITORS' CHOICE