ARTIKELKEF

KEF en Hegel show bij Poulissen


Redactie HiFi.nl | 29 januari 2016 | KEF

Op zaterdag 30 en zondag 31 januari aanstaande is het KEF en Hegel showtime bij Poulissen Audio Video Center te Roermond. Samen met distributeur GP Acoustics, worden die dagen veel producten van beide toonaangevende merken gezamenlijk in de schijnwerpers gezet.

Hoewel in het geval van het Engelse luidsprekermerk KEF eigenlijk alle modellen bij Poulissen speelklaar aanwezig zijn, zal de toon bij deze demodagen toch vooral door de nieuwe KEF Blade Two worden gezet. Ondanks precies dezelfde techniek als de originele Blade, is de Two meteen duidelijk een maat kleiner, compleet met keurig mee verschaalde zijwoofers en dezelfde state-of-the-art Uni-Q driver array voor het midden en hoog. Het model toont daardoor niet alleen een stuk handzamer, maar is door zijn geringere ruimte eisen ook nog eens gemakkelijker plaatsbaar.  

Het Noorse understatement elektronicamerk Hegel, is vooral het laatste lustrum aan een enorme opmars bezig. Modellen als de H80, H160 en H360 geïntegreerde versterkers met DAC functionaliteit en HD12 en HD25 DAC only producten, scoren wereldwijd enorm hoog. Want hoewel het sobere uiterlijk zonder overdreven opsmuk nog bijna niets over de onderhuidse kwaliteit prijsgeeft, wordt dit bij het beluisteren van deze modellen op slag anders. Zo anders, dat alle genoemde modellen bij de (wereld-)top in hun respectievelijke prijsklassen behoren.

Geheel in lijn met de prachtige en vooral hoge kwaliteiten van de KEF Blade Two, zal dit fijnbesnaarde luidsprekerduo worden aangestuurd door de absolute Hegel-top. Terwijl deze modellen naast hun forsere afmetingen verder net zo rustig zijn vormgegeven als de overige Hegel modellen, gaan deze P30 voorversterker, H30 mono eindversterkers en de gloednieuwe HD30 DAC, kwalitatief nog wel een heel stuk verder. Nog meer rust, beheersing, grandeur, ruimtelijkheid en onderhuidse kracht, zijn de in het oor springende kwaliteiten die u hier kunt verwachten. Samen met de overige speelklaar opgestelde KEF / Hegel opstellingen, wordt dit wederom weer smullen geblazen en muzikaal genieten met de hoofdletter ‘G’.

Op zaterdag 30 januari is Poulissen geopend van 9.30 tot 17.00 uur, op zondag 31 januari alléén voor de KEF en Hegel show van 13.00 tot 17.00 uur.

Poulissen Audio Video Center
Schoenmakersstraat 19
6041 EX  ROERMOND
Tel: +31 475 33 57 16
info@poulissen.nl
www.poulissen.nl

 

MERK

EDITORS' CHOICE