REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - The Hateful Eight


Redactie HiFi.nl | 10 januari 2016

Na Django Unchained komt regisseur Quentin Tarantino direct met nog een western. Alleen gaan we nu een stukje noordelijker, want The Hateful Eight verplaatst de actie van Missisippi naar het met sneeuw bedekte Wyoming. Filmpjekijken.com beloonde de achtste film van QT met 3,5 uit 5.

Wanneer premiejager John Ruth (Kurt Russell) op weg is naar het plaatsje Red Rock om zijn gevangene Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) uit te leveren , komen ze in aanraking met twee vreemdelingen: majoorr Marquis Warren (Samuel L. Jackson) en sheriff Chris Mannix (Walton Goggins). De vier raken verdwaald en besluiten onderdak te zoeken bij Minnie’s Haberdashery, een afgelegen herberg in de bergen. Daar komen ze vast te zetten met vier onbekende en ongure types De acht zitten met elkaar opgescheept terwijl de storm zijn hoogtepunt bereikt en het begint er steeds meer op te lijken dat niet iedereen het gaat overleven...

Volgens redactrice Alette Kreuze bevat de film alle bekende Tarantino ingredienten: "Er is veel gevloek, veel bloed en iedereen krijgt zijn eigen bijnaam. De film heeft ook weer een aardige lengte met bijna drie uur en hoewel Tarantino bij Django Unchained hier goed invulling aan wist te geven, kan deze laatste release vooral gedurende de eerste helft van de film vrij langdradig en soms zelfs wat saai zijn. Er gebeurt relatief weinig in de eerste helft en hoewel het wel veelbelovend begint, wordt het pas halverwege echt interessant. Het tweede deel maakt het begin meer dan goed en daardoor blijft de western meer dan de moeite waard."

De complimenten gaan ook uit naar de cast die Tarantino bij elkaar heeft gezocht. "Het is een fijne combinatie van de gevestigde orde van Hollywood en een aantal wat meer onbekende gezichten. Ze spelen allemaal hun rol met verve en er is niemand die teleur stelt. Dit geldt trouwens ook voor het visuele aspect van de film. Vooral de buitenscènes zijn prachtig om te zien en je kan merken dat Tarantino veel aandacht aan de kleine dingen heeft besteedt bij het maken van deze film. Tarantino's films blijven uiteraard van het soort waar je van moet houden, maar als zijn voorgaande zeven je zijn bevallen, dan zal ook deze achtste niet teleurstellen."

De complete recensie van The Hateful Eight kun je hier teruglezen.

 

EDITORS' CHOICE