NIEUWSPhilips

CES 2016: Philips Fidelio soundbar Dolby Atmos

Redactie HiFi.nl | 08 januari 2016 | Philips

Eén van de trends op CES 2016 is een innovatie op het gebied van soundbars: de toevoeging van Dolby Atmos. Zo ook bij Philips, dat op de beursvloer het nieuwe model van de Fidelio soundbar presenteert. 

De nieuwe Fidelio soundbar combineert Philips’ Ambisound technologie met speakers die omhooggericht staan en met Dolby Atmos geluidsprocessing. "Door de integratie van Dolby Atmos kan geluid hoger en lager reiken dan wat je gewend bent bij bijvoorbeeld een 5.1 systeem. Geluid beweegt zich vrij door de kamer en dus ook boven je hoofd. Door de combinatie van Philips Ambisound en Dolby Atmos komt het geluid nu echt van alle kanten," aldus Rodney Chan, Video en Home Cinema Business Leader bij Gibson Innovations.

18 Speakers
In de Fidelio Soundbar vind je een netwerk van maar liefst 18 speakers. Daarvan zijn er twee speaker-modules die omhooggericht staan. Zo ontstaan 5.1.2 geluidskanalen waardoor het geluid ook de hoogte in gaat. Aan weerszijden vind je 3 mid-range drivers waarvan er een aan beide kanten alleen gemaakt voor dialogen en stemmen. Het geluidsbereik, dat veel breder is dan de soundbar zelf, wordt gecreëerd door de overige drivers te combineren met tweeters die in een hoek staan. Bassen worden verzorgd door een krachtige 220W draadloze subwoofer. Hiervan staat de 8” driver naar beneden gericht. De koepelvormige bas-reflector zorgt dat geluid niet ‘verdampt’ en verbetert lage frequenties door ze gelijk naar buiten te sturen in een boog van 360 graden zodat heel de kamer wordt gevuld. 

“De Philips Fidelio Soundbar met Dolby Atmos gaat verder dan een traditioneel 5.1 surround sound systeem”, vervolgt Chan. “Mensen willen gewoon het beste geluid, vooral thuis. Door Philips’ Ambisound technologie te combineren met Dolby Atmos zorgen we dat geluid echt tot leven komt, waar je de soundbar ook in je kamer plaatst. Dit is onze eerste soundbar met een echte 3D-geluidservaring.”

Belangrijkste features:

  • 400W, 5.1.2 channel Soundbar met draadloze subwoofer
  • Dolby Atmos en Philips’ Ambisound technologie geïntegreerd
  • Ingebouwde, omhooggerichte speakers voor geluid dat boven je hoofd lijkt te gaan
  • Verbeterde helderheid van stemmen door speciale center speaker
  • Bluetooth AptX, AAC en NFC
  • Connectiviteit: 2x HDMI-in, HDMI ARC, Optical, Coaxial, 3.5mm jack

De Philips Fidelio soundbar met Dolby Atmos is vanaf de zomer van 2016 beschikbaar. 

MERK

EDITORS' CHOICE