NIEUWSMcIntosh

CES 2016: McIntosh versterker, netwerkspeler én luidsprekers

Redactie HiFi.nl | 07 januari 2016 | McIntosh

De knappe koppen van McIntosh konden klaarblijkelijk niet kiezen tussen een versterker, een netwerkspeler en een set actieve luidsprekers om in de spotlight te plaatsen op het internationaal goedbelichte podium van CES 2016; ze presenteerden daarom alle drie. Maak kennis met de MX122 AV-processor, de MB50 Streaming Audio Player en de RS100 Wireless Loudspeakers. 

MX122 A/V Processor
De MX122 A/V Processor is bedoeld als brein voor een (toch wel wat geavanceerd) home cinema systeem, met genoeg van het nieuwste aan boord om jaren door te kunnen. Reken daarbij uiteraard op Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio en 3D-audio van Dolby Atmos, met upgrade mogelijkheden voor DTS:XTM en Auro-3D.

Moderne upscaling naar 4K Ultra HD is geen probleem, en ook qua HDMI inputs en outputs kun je je lol op; HDCP 2.2, High Dynamic Range (HDR), 4K Ultra HD (50/60Hz), 4:4:4 color, Rec. 2020 en 3D video pass-through. Verbinding maken met digitale muziekbronnen kan bekabeld en draadloos, met onder meer bluetooth en AirPlay. De marktprijs in Nederland bedraagt 9.999 euro.

MB50 Streaming Audio Player
Een home audiosysteem wordt een draadloos audiosysteem met de MB50 Streaming Audio Player. Met DTS Play-Fi aan boord kun je muziek over het bestaande wifi-netwerk afspelen: sluit het apparaat aan op het netwerk en stream je muziek vanaf Apple of Android mobiel of (Windows) desktop. De apps hebben support ingebouwd voor onder meer Deezer, KKBox, Pandora, QQMusic, Rhapsody, SiriusXM, Songza, Spotify en TIDAL (list subject to change). Er zijn tevens analoge en digitale inputs voor bijvoorbeeld een cd-speler, waarbij de MB50 fungeert als voorversterker. De MB50 zal een prijs krijgen van 2.899 euro.

RS100 Wireless Loudspeaker
De RS100 speaker is de moderne (lees: draadloze) opvolger van de bekende docking stations (waar zijn ze toch gebleven), in een graag gezien McIntosh retro-jasje. Eveneens voorzien van DTS Play-Fi om muziek af te spelen waar je de speaker(s) ook hebt staan, mits verbonden aan het wifi-netwerk. Een enkele RS100 is voldoende, maar er zijn mogelijkheden voor uitbreiding en multi-room; een maximum van 16 speakers kan aan één enkel wifi-netwerk gekoppeld worden. Genoeg voor stereoweergave in 8 kamers dus, voor de échte McIntosh-liefhebbers. Net als de MB50 is voorzien is alle usual suspects qua streaming muziekdiensten, en er zijn aansluiting voor non-streaming oplossingen. Output voor een subwoofer is eveneens aanwezig. Marktprijs: 1.499 euro per speaker. 

MERK

EDITORS' CHOICE