NIEUWSAudio21

Audio21 neemt 'the Beast' op in het assortiment

Redactie HiFi.nl | 04 januari 2016

Dealer Audio21 neemt muziekserver 'The Beast' van Request audio op in het assortiment.

'The Beast' wordt geproduceerd en ontwikkeld in eigen huis, door Request Audio. De muziekserver huisvest een volledige cd-collectie en nog veel meer. Daarnaast is het apparaat online aan te sluiten en eenvoudig en snel te installeren. Ook is er de mogelijkheid om ook 100 terra geheugen toe te voegen. De prijs is beestachtig: vanaf € 29.000 hoef je niet meer te zoeken naar losse DAC's, losse muziekservers, losse NAS en de benodigde kabels.

Audio21 heeft een exemplaar van 'The Beast' voorzien van een optionele (voorversterker)module. Door die module, kan het apparaat gebruikt worden als een voorversterker en heb je alleen nog een eindversterker nodig. Hierdoor is het volume (analoog opgebouwd) vanuit een app te regelen. Bovendien is het mogelijk een analoge bron op the Beast aan te sluiten. Bijvoorbeeld een draaitafel of een televisie.

The Beast kan zonder gebruik te maken van het internet functioneren. Alles is 'aan boord'. Het besturingssysteem is door Request Audio zelf geschreven en het resultaat van vele jaren ontwikkeling. 

Een paar feiten:
- Het chassis is van het 'zero resonance' type en vervaardigd uit high-grade (vliegtuigindustrie) aluminium.
- De belangrijkste componenten zijn gehuisvest in verzegelde compartimenten. De bedrading is geoptimaliseerd en aangebracht binnen deze verzegelde compartinenten.
- The Beast is verkrijgbaar met 1TB of 2TB opslag in SSD formaat. Desgewenst kan er een NAS harddisc worden toegevoegd.
- Het gebruik is extreem simpel en intuitief.
- Het is mogelijk om meervoudige iTunes bibliotheken te ex- en importeren. Daardoor kan iTunes gebruikt worden als bewerkingssoftware.
- The Beast kan vrijwel elk bestandformaat aan, van MP3 tot DSD.


EDITORS' CHOICE