TIP

Tip! Oplaadbare batterijen in remote

Redactie HiFi.nl | 06 maart 2009

Vrijwel alle moderne audioapparatuur (en zeker alle AV electronica) wordt af fabriek vergezeld van een afstandbediening. Er zijn zelfs Phono voorversterkers met via afstandbediening instelbare gain of afsluitimpedantie dus kan er worden gesteld dat menig HiFi fanaat geheel of gedeeltelijk van kleine knoppendoosjes afhankelijk is geworden voor zijn of haar audiofiele ergonomie.

Die AB`s, Remote`s of hoe men ze ook wil benoemen zijn op hun beurt afhankelijk van een goede elektrische voeding. Gezien moderne exemplaren niet zelden van verlichting (of zelfs een display) zijn voorzien, zullen ze een stuk sneller hun batterij-dieet verorberen dan standaard modellen. Ongeacht of het high-tech bidirectionele remote`s zijn of klassieke RC-5 types, ze lusten graag batterijen -ten koste van het milieu en uiteindelijk ook van de portemonnee.

Oplaadbare AA of AAA batterijen bieden uitkomst en gaan tegenwoordig erg lang mee. Een bijkomend voordeel is, dat men dan niet meer op een zondag (of avond) plotseling zonder remote zit omdat de batterijen de chemische geest geven en de winkels dicht zijn. Happy zapping!


EDITORS' CHOICE