Avantgarde Acoustics Show Beter Beeld & Geluid

Redactie HiFi.nl | 07 december 2015 | Avantgarde Acoustic

De hoornluidsprekers van Avantgarde Acoustic behoren tot de beste luidsprekers ter wereld: de weergave is extreem dynamisch en levensecht. "Zonder kleuring, zonder compressie en op ware grootte!", zo luidt de karakterisering door de gastheren van Beter Beeld & Geluid, die je zaterdag 12 december graag ontvangen voor een kennismaking met de nieuwe DUO XD en ZERO 1 XD luidsprekers van het merk.

"U hoeft maar 1 blik te werpen op de luidsprekers van Avantgarde Acoustic om te beseffen dat ze uniek zijn. Weinig merken lukt het om 'vorm volgt functie' zo treffend in zo'n prachtige vorm te gieten. Maar het is niet alleen het uiterlijk dat aanspreekt... Door de gecontroleerde afstraling van de hoorns zijn de speakers ongewoon immuun voor een wat hardere kamerakoestiek of nabijheid van muren en zorgt de verregaande instelbaarheid van de actief aangestuurde laageenheid voor een enorme flexibiliteit in plaatsing, zelfs als deze sterk asymmetrisch is."

"Wij kennen weinig luidsprekers die zo universeel muzikaal inzetbaar zijn: er is geen enkele voorkeur voor muziekstijl, alles wordt met een complete vanzelfsprekendheid neergezet, waardoor de emotie in de muziek de luisteraar direct in het hart raakt. De eerste keer dat een luidspreker van Avantgarde wordt beluisterd, is dat een bijzonder meeslepende ervaring en voor velen tevens een onvergetelijke..."

Nieuwe line-up
Avantgarde heeft besloten het aantal modellen dat leverbaar is te beperken: in de UNO serie vervangt de UNO XD de oude UNO FINO en UNO G2, en in de DUO serie wordt het aantal modellen teruggebracht van vijf naar drie; de kleinere DUO modellen zijn niet langer leverbaar en van de DUO XD, de MEZZO XD en de PRIMO XD zal de laatste alleen op speciaal verzoek leverbaar zijn. De TRIO series zal voortaan bestaan uit de modellen TRIO XD en TRIO CLASSICO XD.

XD technologie
Als Avantgarde nieuwe modellen uitbrengt, gaan ze niet over één nacht ijs... Kleine verbeteringen worden 'opgespaard' om zo na geruime tijd pas een echt significante verbetering op de markt de brengen. In dit geval is dat 'XD technologie'. XD staat voor 'eXtended Definition', wat heel letterlijk genomen mag worden: de subwoofers die worden gebruikt in de UNO, DUO en TRIO serie, zijn nu uitgerust met 1000 W klasse D versterkers en digitale signaalbewerking, die de timing, controle en diepgang van het laag enorm verbeteren. Hierdoor sluit de laagweergave nog beter aan op het middengebied. Ook wordt 'room eq' mogelijk in alle modellen, zodat de laagweergave nog beter op (de plek in) de kamer kan worden afgesteld. Tot slot zijn bijna alle drivers verbeterd.

Avantgarde Show
Je bent welkom om de DUO XD en ZERO XD uitgebreid te komen beluisteren op 12 december vanaf 13:00 uur in de vestiging aan de 1ste Oosterstraat in Hilversum. Het schema van de middag vind je hieronder, een gratis ticket reserveren kan hier

13:00 – 13:30 uur: Ontvangst met koffie/thee
13:30 – 14:00 uur: Uitleg Avantgarde luidsprekers en XD technologie
14:00 – 17:00 uur: Demonstraties en hapjes/drankjes


EDITORS' CHOICE