NIEUWSCinedream

Cinedream Home Cinema projector shoot-out

Redactie HiFi.nl | 25 november 2015 | Sony | Importeur: Sony Nederland

"Hoe hard we ook ons best doen om u op onze jaarlijkse home cinema happening een zo goed mogelijk beeld trachten te geven van de verschillende kwaliteiten van de nieuwe projectoren," zo schrijft Cinedream, "toch beseffen we dat een wat kleinschaligere en persoonlijke aanpak nog steeds de beste manier is om een juiste indruk te krijgen van de kwaliteit en verschillen." Zodoende besloot home cinema speciaalzaak Cinedream in het Belgische Wijnegem tot een shoot-out tussen diverse projectoren.

De deelnemers van deze shoot-out zijn de Sony VW320 en JVC X5000/RS400, de Sony VW520 en JVC X7000/RS500, én de Epson LS10.000 De toestellen zullen twee aan twee worden opgesteld op drie verschillende schermen, enkel gescheiden door een klein wandje om zodoende een perfect vergelijk mogelijk te kunnen maken. Voorafgaand aan de effectieve shoot-out zal er een infosessie worden gehouden die wat dieper zal ingaan op calibratie, invloed van de iris op grey scale en gamma, verschillen in calibratie tussen verschillende systemen, et cetera.

Aanmelden
De shoot-out zal per groep van 12 personen worden gehouden om iedereen de kans te geven een duidelijk beeld te krijgen van de toestellen in kwestie. Vooraf inschrijven is daarom noodzakelijk om een plaatsje te verzekeren. Dat kan via deze link.

Datum en plaats
Zaterdag 5 december
Sessie 1: 10u
Sessie 2: 14u 
Cinedream, Bijkhoevelaan 3, Wijnegem (België).


EDITORS' CHOICE