REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - The Hunger Games: Mockingjay - Part 2


Redactie HiFi.nl | 22 november 2015

De eerste Mockingjay viel misschien een beetje tegen. Het was namelijk vooral een set-up voor de grote finale die nu in de bioscoop draait. Volgens Filmpjekijken.com is die laatste Hunger Games gelukkig wel een waardige afsluiter van de serie. De film werd beloond met 4 uit 5.

In The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 lijkt Katniss (Jennifer Lawrence) meer dan ooit gemotiveerd te zijn om de strijd aan te gaan met President Snow (Donald Sutherland) en het Capitool.  Na meerdere mislukte pogingen om dicht bij Snow te komen, belandt Katniss met haar militaire team, Squad 451, in het Capitool. Het voelt alsof ze weer aan een editie van de Hongerspelen deelneemt waarbij vele gevaren op de loer liggen. Niemand is hierbij veilig, maar Katniss is er op gebrand haar missie te volbrengen en degene te zijn die de President vermoord. De offers die ze hiervoor moet brengen zijn echter van grote orde.

Volgens redactrice Alette Kreuze komt ieder verlies dat de personages in de film krijgen te verwerken aan als een harde klap, zelfs als je de boeken hebt gelezen. "In deze laatste film van de serie blijkt al snel dat niemand veilig is. Het is een emotionele achtbaan waar je als kijker je in bevindt, mede doordat het verhaal zich significant sneller afspeelt dan in de boeken. Regisseur Francis Lawrence zorgt er echter wel voor dat alle elementen waar de fans aan hechten de aandacht krijgen die ze verdienen en er wordt hierbij niets overgeslagen. Er is een overduidelijke aandacht voor detail en dit gecombineerd met een uitzonderlijke cast, die ook nu weer verder is uitgebreid, maakt de film tot een geweldig slotstuk."

Jennifer Lawrence is volgens Kreuze nog steeds de drijvende kracht binnen de cast, maar ook die bijrolspelers verdienen de credits. "Stuk voor stuk voegen ze iets bijzonders toe aan de film en vormt het geheel een mooie balans tussen opkomende talenten en de gevestigde orde van Hollywood. The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 is een prachtig einde van een zeer succesvolle serie. In vergelijking met het voorgaande deel biedt deze film een stuk meer actie, maar zijn er ook momenten van goed geplaatste humor met daar tegenover sterke stukken vol emotie waarbij de tissues bij de hand moeten worden gehouden. De film is dan ook meer dan de moeite waard en het biedt de kijker een eervol einde aan het verhaal van Katniss".

De volledige recensie van The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 kun je hier teruglezen

 

EDITORS' CHOICE