NIEUWSDynaudio

Introductie Dynaudio Xeo 2


Redactie HiFi.nl | 20 november 2015 | Dynaudio

Grote kans dat u het al wist, en anders een mooi nieuwtje voor het weekend: Dynaudio introduceert de Xeo 2. Woensdag aanstaande worden we in Hilversum verwacht voor een luidspreker 'die echte high-end geluidskwaliteit voor iedereen bereikbaar maakt.'


Uiteraard zal er van die introductie een verslag volgen, maar bij dezen alvast een eerste kennismaking. Dynaudio is namelijk verheugd haar kleinste actieve luidspreker ooit te kunnen introduceren. "Deze kleine wondertjes bieden, zeker gezien hun beperkte afmetingen en bescheiden prijs, een verbazingwekkend groots geluidsbeeld," aldus een trotse importeur. "En door de draadloze verbinding maakt de nieuwe Xeo 2 het luisteren naar muziek in topkwaliteit ook makkelijker dan ooit. Dankzij Dynaudio’s geavanceerde DSP en alom geprezen luidsprekertechnologie verricht deze nieuwe luidspreker wonderen met muziekbronnen, variërend van TV’s en telefoons, tot meer traditionele bronnen als cd-spelers en streamers."

Het strakke, ingetogen Deense design, de afwerking en de solide constructie maken deze nieuwste Dynaudio luidspreker in ieder geval een aanwinst voor het interieur. De Dynaudio Xeo 2 is verkrijgbaar in een mat-witte en mat-zwarte uitvoering. Voor extra flexibiliteit kunnen de luidsprekers ook op een muurbeugel of tafelstandaard worden geplaatst.

Het slanke design van de Xeo 2 moet echte audiofiele geluidskwaliteit in de woonkamer mogelijk maken - maar ook in de keuken, slaapkamer of iedere andere kamer van je huis waar je van een goede geluidskwaliteit wil genieten - zonder de aanblik van de kabels, eindversterkers, voorversterkers, DAC’s en forse luidsprekerkasten die je normaal gesproken associeert met high-end audio weergave.

De Xeo 2 kun je combineren met de Dynaudio Hub of Connect, waardoor je de luidsprekers eenvoudig kunt opstellen en bovendien een stabiele draadloze verbinding wordt gegarandeerd. Beide luidsprekers verzenden het signaal zonder kwaliteitsverlies of vertraging, waardoor ze prima te gebruiken zijn voor zowel TV- als muziekweergave.

Dynaudio, dat bekend staat om haar state-of-the-art R&D faciliteiten in Skanderborg (Denemarken), heeft de afgelopen jaren belangrijke innovaties gedaan op het gebied van draadloze high-end muziekweergave. Zo introduceerde Dynaudio drie jaar geleden ’s werelds eerste draadloze high-end audio systeem in de vorm van de Xeo 3 en 5. Dynaudio pakte daarop door met de introductie van de Focus XD, een top-serie die high-res audio draadloos maakte. Nu introduceert Dynaudio haar kleinste actieve luidsprekersysteem ooit, een systeem dat high-end audioweergave combineert met een ongekend gebruiksgemak. Volgende week meer!

MERK

EDITORS' CHOICE