Introductie Audio Research REF 6 voorversterker


Redactie HiFi.nl | 13 november 2015 | Audio Research

Het vermaarde Audio Research kondigt vandaag een nieuwe versterker aan, die in december op de markt zal verschijnen: de REF 6. De De geïntegreerde voorversterker bouwt voort op de geliefde REF 5SE, maar onderging volgens importeur Audiac onderhuids een groot aantal veranderingen.

Geïntegreerde oplossingen die vorm en functie dankbaar samenvatten in één behuizing zijn de laatste jaren sterk vertegenwoordigd. Hifi weergave en de ultieme muziekbeleving vereisen zorg voor elk technisch aspect van de signaalweg. In die zoektocht gaat er volgens Audio Research niets voorbij de combinatie van een losse voor- en eindversterker waarbij de voorversterker in klankkleur en klankbeeld een bepalende rol speelt. "Een specialiteit waar Audio Research al sinds de introductie van de SP3 buizenvoorversterker in 1979 om geroemd wordt," meent importeur Audiac. "De REF 5SE is de vijfde generatie Audio Research Reference voorversterker die met zijn fenomenale driedimensionale klankbeeld menig topklasse systeem aanvoert. Een voorversterker die zich moeilijk laat overtreffen. Tot vandaag. Met trots introduceren wij de nieuwe referentie, Audio Research REF 6."

De compleet nieuw ontwikkelde voeding, uitgerust met voedingregulatie rondom een buizenschakeling, moet zorgen voor een stabiele basis en gitzwarte achtergrond. Ook het spanningsversterkende audiocircuit onderging een opwaardering en werd uitgebreid met twee extra 6H30 buizen. De REF 6 output is daarmee voorzien van zes buizen waar de REF 5SE voorzien is van vier 6H30 exemplaren.

"Ook fysiek onderging de REF 6 een metamorfose die een schitterende combinatie vormt tussen de klassieke Audio Research Reference look en de vernieuwende Galileo feel. Het stijve aluminium chassis draagt bij aan een schoon onderkomen voor de perfecte signaalverwerking. Bij elkaar opgeteld schetst de REF 6 een muzikaal klankbeeld dat de REF 10 nadert. Transparantie, snelheid, laagdefinitie en driedimensionale schaalgrootte zijn gewaardeerde grootheden waar Audio Research bekend om staat. Met de REF 6 geeft Audio Research ze echter een compleet nieuwe betekenis."

Prijs & beschikbaarheid
De Audio Research REF 6 is vanaf begin december leverbaar via de erkende dealer, en heeft een advies verkoopprijs van €15.990. Kijk voor meer informatie over Audio Research op de merkenpagina van HiFi.nl


EDITORS' CHOICE