NIEUWSApple

iPhone 6s met 12 megapixel camera en filmt in Ultra HD


Redactie HiFi.nl | 23 oktober 2015 | Apple

Sinds begin deze maand zijn ze te bestellen: de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus. Mogelijkheden genoeg om meteen volop te experimenteren met één van de grootste verbeteringen van het toestel: de 4K video-opname.Enorme vooruitgang
De 12-megapixel camera van de nieuwe iPhone 6s mag gerust als een grote stap voorwaarts beschouwd worden. Hiermee is het namelijk mogelijk om 4k video’s te maken – iets wat nog niet kon met de 8-megapixel camera die Apple al sinds de iPhone 4s uit 2011 gebruikt voor zijn smartphones.

We weten het natuurlijk al langer: hoe meer pixels, hoe beter het beeld. Een 4k video-opname geeft dan ook een film van superieure beeldkwaliteit en wordt ook wel aangeduid met de term ‘Ultra HD’. Dit is de volgende stap na High Definition (HD) en geeft vier keer scherper beeld dan Full HD. Nu bovendien steeds meer televisies Ultra HD ondersteunen, wordt het des te aantrekkelijker om ook zelf 4k video’s te kunnen maken – zeker met een smartphone die je toch (bijna) altijd op zak hebt.Beperkte ruimte voor 4k video’s
Het nadeel van het filmen in zo’n hoge beeldkwaliteit, is dat een filmpje veel geheugen van de iPhone opsnoept. En dat terwijl de basisuitvoering van de iPhone 6s over slechts 16 GB aan intern geheugen beschikt. Tel daarbij op dat ook het besturingssysteem iOS 9 de nodige ruimte op het geheugen inneemt en er blijft nog maar 12 GB over om al je gegevens – inclusief de 4k video’s -  in op te slaan.

Omgerekend betekent dit, dat je met de beschikbare ruimte van 12 GB maar 32 minuten aan video op Ultra HD kwaliteit kan opnemen – en dan is het geheugen vol. Dit is dan ook zeker iets wat je in je overweging mee moet nemen wanneer je puur en alleen voor de iPhone 6s kiest vanwege de mogelijkheid van het maken van 4k video-opnames. Is de beperkte(re) opnameduur echter geen probleem, dan heb je met dit spiksplinternieuwe toestel in ieder geval een enorm goede smartphonecamera in handen.

 

 

 

 


EDITORS' CHOICE