REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - Sicario


Redactie HiFi.nl | 11 oktober 2015

Voor onze bioscooptip van deze week reizen we af naar het wetteloze grensgebied tussen de Verenigde Staten en Mexico. Sicario van regisseur Dennis Villeneuve (Prisoners, Enemy, en binnenkort ook Blade Runner 2) kreeg van Filmpjekijken.com met 4,5 uit 5 bijna de volle score.

In Sicario (wat huurmoordenaar betekent) geeft Emily Blunt (Edge of Tomorrow) gestalte aan de idealistische FBI agente Kate Macer. Macer wordt door de elite taskforce-ambtenaar Matt Graves (Josh Brolin) uitgekozen om te helpen bij de escalerende oorlog tegen drugs. In het levensgevaarlijke grensgebied gaat ze met een team op een geheime missie, waarbij ze zichzelf helemaal moet geven om te overleven en uiteindelijk aan alles begint te twijfelen. Benicio Del Toro (Traffic) speelt Alejandro; een raadselachtige consultant met een twijfelachtig verleden die de leiding heeft over het team.

Volgens redacteur Sonny Kempkes is de plot van de film niet bijzonder, maar de uitwerking ervan wel. "Villeneuve weet opnieuw een beklemmende topfilm te maken. Hij werkt graag samen met cinematograaf Roger Deakins en het is duidelijk te zien waarom, Deakins levert zijn beste werkt tot nu toe af. Ieder shot in deze film is raak en beneemt je soms de adem. Ook het acteerwerk is van topniveau. Del Toro weet met zijn mysterieuze personage alle aandacht naar zich toe te trekken. Een Oscarwaardige performance die meteen geruchten over een mogelijk vervolg heeft gestart."

Sicario is volgens Kempkes een misdaadfilm die je geschokt achterlaat. "Er is geen hoop. De film is een donkere put van ellende, uitstekend gemaakt maar erg zwaar. De briljante soundtrack van Jóhann Jóhansson draagt bij aan de ‘suspense’die wordt gecreëerd. Het geweldige acteerwerk en meesterlijke directie verhogen de kwaliteit immens ondanks het wat standaard materiaal. De film is een stomp in je maag en je zal achteraf behoefte hebben aan een douche, maar als je een intense kijkervaring wilt hoef je niet verder te zoeken."

De volledige recensie van Sicario kun je hier teruglezen.

 

EDITORS' CHOICE