Zeppelin: nieuwe Bowers & Wilkins draadloze speaker

Redactie HiFi.nl | 09 oktober 2015 | Bowers & Wilkins

Kort na de lancering van de vernieuwde 800-speakers, komt Bowers & Wilkins met nog een belangrijke, nieuwe lancering. De Zeppelin: wellicht de meest iconische draadloze speaker ooit, verschijnt na vijf jaar in een nieuw jasje.In grote lijnen is de vorm hetzelfde gebleven, vergeleken met de oorspronkelijke Zeppelin die acht jaar geleden voor het eerst verscheen en drie jaar later in een lichtjes aangepaste versie. Verandering was niet echt nodig, want het aparte design wordt erkend als iets heel bijzonders en is behoorlijk tijdloos. 

Details
Toch zijn er belangrijke details anders. Zo is de beugel vooraan weg, omdat er weinig vraag is naar een dock. In de plaats daarvan wordt muziek volledig draadloos naar de nieuwe Zeppelin gestuurd. Voor Apple-fans is er de optie Airplay, voor Android-gebruikers en anderen is er Bluetooth – inclusief ondersteuning voor de aptX-codec. Ten slotte is de speaker ook Spotify Connect-compatibel. “Hierdoor wordt de Zeppelin veel universeler dan voorheen”, aldus Bowers & Wilkins.
 Stof
Ook opvallend is dat de zwarte luidsprekerstof van de originele Zeppelin nu vervangen is door een akoestisch neutraal materiaal met een subtiel patroontje. Kijk je aan de achterkant, dan blijken ook de grote baspoorten verdwenen.

Dat laatste heeft te maken met de ingrijpende veranderingen qua driveropbouw bij de nieuwe Zeppelin. Het toestel heeft vijf nieuwe driver units: twee double dome-tweeters uit de betere CM-luidsprekerreeks, twee midrange drivers op basis van de FST-technologie die ook te vinden is bij de 800 Series Diamond, en een nieuwe 6,5 inch woofer die naar voren gericht is.

Lees het volledige artikel (met een eerste indruk) op FWD Magazine.

 

MERK

EDITORS' CHOICE