Chattelin Audio Systems speelt analoog

Redactie HiFi.nl | 08 oktober 2015 | VPI

Chattelin Audio Systems organiseert op 17 en 18 oktober ‘a real analog breakthrough’ met een ultieme draaitafel-/element-combinatie. Chattelin laat horen hoe goed analoog klinkt met de VPI Classic Direct Drive draaitafel, met 3D-geprinte 12" arm. Daarnaast is er ook een gastspreker aanwezig.

VPI DD
“In een tijd van over-de-top, exorbitante draaitafels met toeters en bellen, onderscheidt de VPI DD zich door zijn eenvoud en innovatieve techniek”, vertelt Peter Chattelin. “Met een unieke motor (cogging vrij en ontwikkeld voor militaire toepassing) en de ultra-lichte resonantievrije 3D-geprinte arm, wordt een weergave mogelijk die heel dicht bij die van de mastertape komt. Strak en stil, zoals we kennen van digitaal. Met de dynamische expressie en vitaliteit van analoog. Een doorbraak volgens toonaangevende tijdschriften zoals bijvoorbeeld The Absolute Sound, Stereophile en Audio Beat.”

Installatie
Chattelin Audio Systems doet er nog een schepje bovenop door de draaitafel op een Minus K isolatieplatform te plaatsen en de motor te voeden met accu’s. “Dit doen we om ultieme rust te creëren en het geheel naar een nog hoger niveau te tillen.”

Gastspreker
Tijdens de showdagen is gastspreker Harry Jansen aanwezig. “Harry heeft erg veel ervaring met zo’n beetje alle ins- en outs op analoog gebied.”

Componenten

Tijdens de show wordt gebruik gemaakt van de volgende componenten:


Goldfinger Statement PU Element
Soulution 750 Phono trap
Absolute Dream bekabeling ( Crystal cable )
Minus K Platform

Voorversterker Soulution 721
Eindversterker Audio Research GS 150
Luidsprekers: Wilson Sasha series 2

Showdagen
De showdagen vinden plaats op 17 en 18 oktober van 10.30u tot 16.00u. Koffie en thee staan klaar.

Bezoek ook de website en Facebookpagina van Chattelin Audio Systems.MERK

EDITORS' CHOICE