ARTIKEL

Pink Project organiseert uniek event

Redactie HiFi.nl | 04 oktober 2015

Pink Project, de succesvolle Pink Floyd tributeband onder leiding van Peter Chattelin, maakt zich op voor een nieuw hoogtepunt. De band wordt daarbij ondersteund door het 70-koppige The Hague Youth Symphonic Orchestra.Na de spectaculaire integrale uitvoering van The Wall in Delft in 2010 en het uitverkopen van Ahoy in 2011 en 2012 is de band nu bezig met het realiseren van zijn volgende droom: "Het samen spelen met een echt orkest is een wens die wij vanaf onze oprichting, zo'n 21 jaar geleden, al hadden. Het realiseren van die droom is nogal iets", vertelt Peter Chattelin. "We zijn erg trots dat dit is gelukt!"

Op dit moment wordt de gekozen setlijst (gedeeltelijk) getransponeerd naar klassieke instrumenten. Dit deed Pink Floyd zelf overigens ook voor de originele opnames van hun beroemde albums. "Pink Project blijft ook binnen dit concept de band zoals men ons kent. We worden alleen ondersteund door het fantastische The Hague Youth Symphonic Orchestra."Op 19 maart 2016 vindt het concert 'a Symphonic tribute to Pink Floyd' plaats in het World Forum Theater Den Haag. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar stichting War Child. De kaartverkoop is gestart via Ticketmaster. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.  


Ook is de organisatie opzoek naar sponsoren voor dit event. Er is een sponsorpakket samengesteld. Geinteresseerden kunnen contact opnemen met Cipotel Eric Drabbe: eric@cipo.n


EDITORS' CHOICE