ARTIKELApple

Productlanceringen Apple

Jamie Biesemans | 11 september 2015 | Apple

Woensdagavond hield Apple een van de volste productlanceringen ooit. Interessant was de lancering van de nieuwe Apple TV, maar ook de iPhones en iPad werden vernieuwd.

Apple TV
De nieuwe Apple TV is nog altijd een kastje om aan je televisie te koppelen om streaming video en muziek te consumeren. Die oude Apple TV blijft in het assortiment, maar zal niet de nieuwe mogelijkheden bieden. Daarvoor bezit het te weinig geheugen en processorkracht.

De nieuwe Apple TV is qua hardware heel wat krachtiger (het bevat een A8-processor, zoals vorige iPhones) en zal ook te koop zijn in twee versies: met 32 of 64 GB geheugen. Zeker game-apps nemen best wel wat geheugen in. Welke games er komen - buiten Guitar Hero, Rayman, Star Wars en een gedemonstreerde spel genaamd Crossy Road  - is nog onbekend. Ook niet getoond is hoe je de games zal bedienen, al zullen er wellicht controllers komen van derden die verbinden met de ingebouwde Bluetooth.

De nieuwe Apple TV is vanaf eind oktober beschikbaar, maar de Benelux-prijzen maakt Apple nog niet bekend. In de V.S. kost de 32-GB versie 149 dollar, de 64-GB versie 199 dollar. 

Lees meer over de nieuwe Apple TV en zijn meest opvallende gebrek op FWD Magazine.iPhones en iPad
Zoals verwacht zijn ook de iPhones vernieuwd. De nieuwe iPhone 6s en 6s Plus zien er visueel hetzelfde uit, maar bevatten volgens Apple heel wat vernieuwing. Zo is de behuizing gemaakt uit een legering van 7000 series aluminium.

Hardwarematig is er een nieuwe en uiteraard snellere chip voorzien (Apple spreekt van 90 procent betere grafische prestaties) en ondersteuning van de laatste 4G- en WiFi-standaarden. 

Ook opvallend was de iPad Pro, een iPad met 12,9-inch scherm. Daarmee is hij behoorlijk groter dan de iPad Air, wat volgens Apple interessant is voor zakelijke gebruikers. Die kunnen twee apps naast elkaar tonen, wat treffend gedemonstreerd werd door vroege aartsvijand Microsoft.

De winkelprijs van de iPad Pro is nog niet bekend, maar neigt wellicht richting 1.000 euro.

Lees meer over de iPad Pro en de nieuwe iPhones op FWD Magazine.  

 


EDITORS' CHOICE