NIEUWSMarantz

EISA verkiest Marantz NA8005 tot Beste Europese Netwerk Media Speler


Redactie HiFi.nl | 10 september 2015 | Marantz

EISA heeft het Japanse merk Marantz onderscheiden voor de NA8005 netwerkaudiospeler met DAC.

De NA8005 is niet het eerste toestel van deze soort bij Marantz. Eerst was er de inmiddels uitgefaseerde NA7004: een DLNA- en Airplay-speler met ingebouwde DAC. Daarna volgde in de Premium-reeks de NA-11S1, een hoogwaardige DAC/netwerkspeler die voor zijn functionaliteit en geluidskwaliteit in 2013 beloond werd met een EISA Award. Lees meer over de NA8005 in onze review.Bestanden
De NA8005 is voorzien van een ethernetpoort zodat je hem kunt aansluiten op je thuisnetwerk. Dankzij zijn compatibiliteit met DLNA 1.5 hebben muziekliefhebbers toegang tot hun lokale bestandsbibliotheken, zoals Network Attached Storage-apparaten (NAS), en kunnen zij audiobestandstypen weergeven, zoals WAV, WMA, MP3, MPEG-4 AAC, FLAC en ALAC, alsmede FLAC HD 192 kHz/24-bits en WAV 192 kHz/24-bits bestanden.

Gapless
De NA8005 ondersteunt Gapless (naadloze weergave) en is voorzien van Apple Airplay. Ook is er een USB-B-ingang aan de achterzijde van het apparaat. 

Juryrapport
“Deze digitale muziekspeler in het hogere prijssegment is compatibel met talrijke bronnen, dankzij zijn assortiment aan klassieke coaxiale en optische connecties, USB naar serieel kabel, en streaming over het netwerk tot 192kHz LPCM en DSD128. De speler ondersteunt daarnaast zowel AirPlay van Apple, Spotify Connect, en internetradio.”

“Een USB-stekker zorgt ervoor dat u smartphones, tablets en muziekopslag-apparaten kan aansluiten en dat maakt de speler nog aantrekkelijker. Deze speler houdt van geluid met hoge resolutie, maar zijn soepele, aangename hoge tonen zijn daarbij ook een prima oplossing voor audio met een lage bitsnelheid en AAC of MP3 rip-bestanden. De diepe bass maakt het pakket compleet en maakt deze speler de trots in een hi-fi netwerk.”

Verkrijgbaar
De NA8005 is bij de officiële verkooppunten van Marantz beschikbaar in zwart of zilver-goud voor een consumentenadviesprijs van 899 euro.


 

MERK

EDITORS' CHOICE