NIEUWSDenon

Denon presenteert digitale netwerkstereoreceiver DRA-100

Redactie HiFi.nl | 06 september 2015 | Denon

Denon presenteert de DRA-100 netwerkstereoreceiver, uitgerust met ingebouwde Wi-Fi, AirPlay, Bluetooth en verschillende andere digitale en analoge ingangen.In de tweekleurige DRA-100 met strakke aluminium behuizing huist een digitale 2x70 W-versterker met DDFA®-technologie. Het uitgangsgedeelte is discreet opgebouwd, voor een hogere signaal/ruisverhouding en minder vervorming in vergelijking met conventionele versterkers in de D-klasse. Een subwoofer pre-out is beschikbaar om meer bas aan het geluid toe te voegen. Geluidstechnologieën van Denon, zoals de geavanceerde AL32 Processing met Master Clock-ontwerp, zorgen voor een betere luisterervaring. 

Draadloos streamen
De DRA-100 is standaard voorzien van Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit voor draadloos streamen. De DRA-100 is compatibel met DLNA 1.5 waardoor het streamen van muziek vanaf een lokale computer of NAS-station mogelijk wordt. De netwerkstereoreceiver ondersteunt MP3, AAC, WMA en audiobestanden met hoge resoluties tot 192 kHz/24-bits (WAV, FLAC, AIFF), evenals DSD-bestanden van 2,8 MHz en 5,6 MHz. Dezelfde bestanden kunnen worden afgespeeld via de USB-poort aan de voorkant. Muziek kan vanaf draagbare apparaten ook worden gestreamd via de Bluetooth-connectiviteit. De DRA-100 wordt geleverd met NFC (Near Field Communication). Met de Denon Hi-Fi Remote App, beschikbaar voor zowel Apple- als Android-apparaten, kun je de DRA-100 bedienen.Ingangen
Er zijn meerdere digitale ingangen (2 optische en 1 coaxiale) voor compatibiliteit met digitale audiobronnen, samen met twee analoge stereo-ingangen voor bestaande analoge bronnen. De DRA-100 is uitgerust met een speciaal circuit voor de hoofdtelefoonversterker, dat zich kenmerkt door een operationele high-speed breedbandversterker met ultralage vervorming die is gekoppeld aan een volledig uitgangsgedeelte. Om te kunnen worden gebruikt met een breed scala aan hoofdtelefoontypes, is de DRA-100 uitgerust met een instelbare regeling van de hoofdtelefoonimpedantie. 

De DRA-100 is vanaf oktober verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 999 euro, in een zwart/ zilverkleurige afwerking.

MERK

EDITORS' CHOICE