NIEUWSMarantz

Marantz maakt AV-serie compleet

Redactie HiFi.nl | 01 september 2015 | Marantz

Marantz SR7010

Marantz heeft haar home theater-serie voor 2015 compleet gemaakt met drie nieuwe netwerk-AV-componenten met WiFi en Bluetooth. De SR7010 en SR6010 Premium netwerk-AV-receivers combineren home-theatre- en stereogeluidsprestaties met de nieuwste audio- en videoverwerkingstechnologie en draadloze connectiviteit.

De SR6010 levert een vermogen van 185 W per kanaal. Het interne circuit verwerkt alle signalen via Marantz' eigen HDAM's in Current Feedback-topologie, nog voordat ze de speakers bereiken. Marantz' HDAM-technologie (Hyper Dynamic Amplifier Module), te vinden in de componenten van de referentieserie van Marantz, levert, in vergelijking met conventionele Op Amp-IC's, betere breedbandprestaties met weinig ruis in een volledig losstaande configuratie. HDAM-technologie biedt een hoge verwerkingssnelheid (slew rate) voor breedbandrespons en een maximaal dynamisch bereik om optimale geluidskwaliteit te bieden voor de moderne audioformaten met een hoge resolutie.

Marantz SR6010

De SR6010 is reeds uitgerust met een Dolby Atmos-decoder en Dolby Surround-upmixer, waarmee via hoge of in het plafond ingebouwde speakers of via omhoog gerichte speakers met Dolby Atmos-ondersteuning (tot 5.1.4- of 7.1.2-configuratie met een extra versterker dankzij de 9-kanaals verwerkingsvermogen) een meerdimensionaal geluid kan worden geleverd. Daarnaast is de receiver geschikt voor een DTS:X- en DTS Neural:X-upmixer waarmee, ongeacht het aantal aangesloten speakers, een geluidsveld rondom de luisteraar gecreëerd kan worden.

Marantz SR6010

De in de SR6010 gebouwde WiFi- en Bluetooth-functies geven toegang tot een groot aantal muziekbronnen, waaronder internetradio, Spotify Connect en AirPlay. De SR6010 speelt via de netwerk-streamingstandaard DLNA muziekbestanden af die op een pc of extern opslagapparaat zijn opgeslagen. Ook hoge-resolutie FLAC HD-, ALAC-, WAV192/24-bestanden, en DSD-bestanden kunnen worden afgespeeld.

Andere aansluitopties zijn een digitale iPod-compatibele USB-ingang op het voorpaneel, een speciale Phono-ingang (MM) voor liefhebbers van vinyl en een groot aantal analoge en digitale audio-ingangen. Dankzij het 9.2-kanaals verwerkingsvermogen van de AV-receiver en de 13.2-kanaals pre-outcomponent kan het apparaat gebruikt worden als volwaardig home-entertainmentsysteem. Het kan daarbij muziek verspreiden naar drie zones.

Marantz SR7010

De videocomponent ondersteunt 4k Ultra HD hogeresolutievideo van de volgende generatie, evenals de nieuwste HDMI 2.0a-specificatie, waaronder 4k 50/60 Hz passthrough en HDCP 2.2-compatibiliteit, vereist voor 4k kopieerbeveiligde content. Hij is uitgerust met HDR (High Dynamic Range) en Wide Gamut-kleuren, onderdelen van de BT.2020 4k Ultra HD-videospecificatie. De acht HDMI-ingangen, waarvan er eentje op het voorpaneel geplaatst is, en de twee HDMI-uitgangen ondersteunen HDCP 2.2 en bieden mogelijkheden voor het aansluiten van moderne HDMI-apparaten en het gelijktijdig inschakelen van twee tv's.

Marantz SR7010

Installeren gebeurt via de GUI installatiehulp en de Audyssey MultEQ-ruimtemeting. Je hoeft de handleiding dus niet te bestuderen, en kunt in plaats daarvan de aanwijzingen op het scherm volgen. Er is een Remote App van Marantz voor iOS en Android voor de dagelijkse bediening. De SR6010 is tevens uitgerust met een energiebesparende ECO-modus.

Naast de SR6010 is er ook nog de meer high-end SR7010, met nog meer functies voor de geavanceerde gebruikers. Hij overtreft de SR6010 met een 9-kanaals versterker die een vermogen levert van 200 W per kanaal. Dit apparaat heeft een 11.2-kanaals verwerkingsvermogen, waardoor home-theatreliefhebbers zelfs een Dolby Atmos-opstelling van tot 7.1.4 of 9.1.2 speakers (extra versterker vereist) en DTS:X tot 11 kanalen kunnen realiseren. De SR7010 kan worden geüpgraded om Auro-3D en Auromatic upmixer te ondersteunen (tot 10.1 kanalen met extra versterker; tegen betaling), zodat hij klaar is voor de 3D-geluidsopties van dit moment. Hij beschikt verder over geluidstechnologieën van Marantz, een 32-bits SHARC DSP en 192 kHz/32-bits digitaal-analoogomzetters voor alle kanalen.

Marantz AV7702mkII

Tot slot komt Marantz ook met de vernieuwde AV7702mkII AV-voorversterker die het nieuwste op het gebied van aansluitopties, flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden biedt. Het nieuwe model is gebaseerd op de AV7702 van afgelopen jaar. Hij wordt geleverd met dezelfde functieset als de SR7010, maar dan zonder het eindversterkergedeelte. Daardoor komt hij nog beter uit de verf voordat het signaal wordt doorgestuurd naar de 11.2-kanaals XLS of de 13.2-kanaals RCA pre-outs en naar een externe eindversterker. Een verbeterde voorversterkerprintplaat met HDAM en een netaansluiting voor de voorversterker met ELNA-condensatoren zorgen voor weergave van geluid met hoge resolutie. De extra afscheiding per voorversterkergedeelte beperkt de interferentie tot een minimum en is de 'finishing touch' voor een optimaal surround- en stereogeluid.

Marantz AV7702mkII

De SR7010 en SR6010 zijn vanaf oktober verkrijgbaar in het zwart en zilver-goud. De SR7010 verschijnt voor een adviesprijs van 1699 euro en de SR6010 zal beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 1199 euro. De AV7702mkII is vanaf oktober verkrijgbaar in een zwarte afwerking voor een adviesprijs van 1999 euro. Bekijk ook onze merk-pagina van Marantz.

MERK

EDITORS' CHOICE