NIEUWSTeufel

Teufel komt met REAL Z hoofdtelefoon

Redactie HiFi.nl | 25 augustus 2015 | Teufel

De Aureol Real koptelefoon was voor Teufel een groot succes en nu heeft de Duitse fabrikant een opvolger. De REAL Z is een nieuwe over-ear hoofdtelefoon die de Aureol Real op verschillende punten moet overtreffen.

Teufel heeft de kritiekpuntjes op de Aureol Real namelijk ter harte genomen. Zo vonden verschillende gebruikers de onderdrukking van het omgevingsgeluid te gering. Dit heeft er toe geleid dat de nieuwe REAL Z door Teufel voorzien is van een half-open constructie. Daarnaast is ervoor gekozen de meer geluid doorlatende stof te vervangen door kunstleder van hogere kwaliteit.

De nieuwe oorkussens dempen het omgevingsgeluid en zorgen er tegelijk voor dat er zo weinig mogelijk geluid uit de koptelefoons lekt. Daardoor is de REAL Z nog meer dan zijn voorganger bedoeld voor het onderweg luisteren naar muziek. De onderdelen die bij de Aureol Real nog uit kunststof waren vervaardigd, zijn bij de REAL Z vervangen door hoogwaardig aluminium. Dit moet de koptelefoon niet alleen stijlvoller, maar ook steviger maken.

De voorganger van de REAL Z presteerde volgens Teufel zo goed vanwege zijn neutrale afstemming. Een element dat volgens de fabrikant ook het geluid van de nieuwe koptelefoon kenmerkt. En dan moet daar ook een nog dieper en meer gedetailleerd basgeluid bij komem kijken. Daarnaast is de REAL Z ook voorzien van meer rendement, wat met name bij het luisteren onderweg via smartphone of tablet voor een extra volume zorgt.

De REAL Z is geschikt voor vrijwel ieder afspeelapparaat. De twee van een stoffen omhulsel voorziene audiokabels van 1,3 en 3 meter zijn beide met een 3,5 mm mini jack uitgerust, een aparte 6,3 mm adapter is eveneens bijgesloten. Daarnaast wordt de REAL Z geleverd in een stevige transport-case, zodat deze veilig mee op reis kan.

De REAL Z is nu te bestellen voor een adviesprijs van 179 euro. Hij wordt geleverd in de kleuren zwart of bruin. Bekijk ook onze merk-pagina van Teufel.

MERK

EDITORS' CHOICE