NIEUWSApple

Apple Music zit aan 11 miljoen gebruikers

Redactie HiFi.nl | 16 augustus 2015 | Apple

Het vorige maand gelanceerde Apple Music zit alweer aan de elf miljoen gebruikers van de gratis proeftijd van drie maanden. Dat laat Apple-executive Eddy Cue weten in de media. Elf miljoen is veel, maar het is nog wel afwachten hoeveel mensen daadwerkelijk abonnee blijven als de gratis proeftijd voorbij is.

Cue vertelde tegenover USA Today dat hij zeer tevreden is met de huidige cijfers. Volgens hem maken 2 van de 11 miljoen abonnees ook gebruik van het familieabonnement, waarbij tot zes personen de service kunnen gebruiken voor een lagere prijs. De grootste concurrent van Apple is Spotify: zij hadden in juni 20 miljoen betalende abonnees en ook nog eens 75 miljoen actieve gebruikers.

Cue gaf toe dat de dienst nog wel wat problemen kent, maar belooft beterschap door middel van updates die zo snel mogelijk doorgevoerd gaan worden. Na de proeftijd is er geen gratis versie van Apple Music meer beschikbaar, dus hoeveel van de 11 miljoen leden er over twee maanden nog lid blijven is moeilijk te voorspellen. Maar met momenteel ook nog eens 800 miljoen iTunes-accounts heeft Apple er alle vertrouwen in.

Bekijk ook ons overzicht met alle muziekdiensten op een rij.


EDITORS' CHOICE