NIEUWSDALI

Dali onthult Opticon-familie


Redactie HiFi.nl | 11 augustus 2015 | DALI

Na een reeks teasertjes is er ook alvast wat concrete informatie over de nieuwe Opticon-speakers die Dali in september op de markt zal brengen. Het gaat om zeven nieuwe modellen die voortborduren op de techniek van de Epicon en Rubicon-serie.


Dali Opticon

De Opticon 1 en Opticon 2 zijn beide voorzien van Dali's SMC (Soft Magnetic Compound) magnet systeem. De eerste gebruikt een 26mm soft-dome tweeter en 12cm wood-fibre woofer, terwijl de tweede is uitgerust met een 28mm tweeter en een 16.5cm woofer. De Opticon 5 is de eerste vloerstaander die we tegenkomen en debuteert Dali's hybrid soft-dome/ribbon tweeter samen met een 16.5cm woofer. Opticon 6 is ook een vloerstaander, maar is iets groter en heeft een tweetal 16.5cm woofers.

De Opticon 8 is het grote vlaggenschip van de serie en heeft 20cm woofers. Tot slot kun je ook een surround sound set-up creƫren met de Opticon Vokal centre speaker en de Opticon LCR. Die laatste kun je ook aan de muur vastmaken en heeft een roterende tweeter sectie waardoor je hem kunt gebruiken front-speaker, achter-speaker of center-speaker. Bekijk ook onze merk-pagina van Dali en neem een kijkje op de website voor meer informatie.

MERK

EDITORS' CHOICE