NIEUWSTeufel

Raumfeld presenteert Soundbar

Redactie HiFi.nl | 08 augustus 2015 | Teufel

Raumfeld brengt eind september een nieuwe Soundbar plus subwoofer op de markt. De combinatie beschikt over een draadloze bediening en moet eenvoudig in te stellen zijn. Je kunt hem momenteel al in de pre-order zetten voor 1.299 euro en dan krijg je als bonus drie maanden TIDAL Hifi kado.

Met zes hoge/middentonen, koepelmembranen van drie inch, een maximaal vermogen van 180 Watt en intelligente algoritmen voor geluidsbewerking versterkt de wifi soundbar het geluid van je films en televisieprogramma's. De luidsprekers moeten op elke luisterpositie voor een optimaal klankbeeld zorgen. De ‘sweetspot’, oftewel de optimale luisterplek, wordt daarmee sterk uitgebreid.

Ook zonder aanvullende satellieten moet de soundbar een akoestische omgeving met een breed geluidsspectrum en surround sound genereren. De soundbar biedt ook qua aansluiting en bediening wat meer vrijheid. De verbinding met de televisie verloopt via één HDMI-kabel. De basisinstellingen worden dankzij HDMI-ARC en CEC via de afstandsbediening van de televisie geconfigureerd.

Raumfeld Soundbar

De Raumfeld Soundbar is vanwege de streaming audio zonder kwaliteitsverlies ook geschikt voor pure hifi-liefhebbers. Via het draadloze netwerk krijg je toegang tot een ruime selectie van playlists van Spotify, Napster, TIDAL, internetradio en muziek met hoge resolutie, direct via de netwerkschijf. Het is ook mogelijk om via je smart tv YouTube-playlists met een optimale geluidskwaliteit af te spelen.

Wanneer de soundbar met andere speakers van Raumfeld wordt gecombineerd, krijgt je toegang tot verschillende multiroom-opties, zoals het afspelen van dezelfde of verschillende muziek in uiteenlopende ruimtes. Tracks worden geselecteerd en afgespeeld via de gratis Raumfeld-app - beschikbaar voor smartphones en tablets met Android of iOS.

Tevens wordt een afstandsbediening van aluminium meegeleverd. En zoals wel vaker bij de draadloze luidsprekers van Raumfeld kunnen de zendertoetsen op de afstandsbediening worden voorgeprogrammeerd met je favoriete muziek.

Raumfeld Soundbar

De soundbar wordt ondersteund door de bijbehorende Raumfeld actieve draadloze subwoofer met een plat design. Zijn versterker levert een vermogen van 200 Watt, dat volgens het principe van downfiring wordt doorgestuurd aan de drie naar onderen uitstralende subwoofers. Net als de soundbar heeft de draadloze subwoofer een kleine omvang, zodat deze goed onder elke sofa past.

Hij kan daarnaast ook aan de muur worden bevestigd of direct onder de televisie worden opgesteld. De subwoofer maakt automatisch een draadloze verbinding met de soundbar via een speciale vertragingsvrije radioverbinding op de bandbreedte van 5 GHz. Het enige wat je verder nog nodig hebt is een voedingkabel.

De combinatie van soundbar en subwoofer is vanaf eind september 2015 in een matzwarte of zijdewitte uitvoering beschikbaar voor een prijs van 1.299 euro. Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht en je kunt hem hier al in de pre-order zetten. Kopers hebben het recht hem om binnen acht weken gratis te retourneren, zodat je hem thuis rustig kunt uitproberen.

MERK

EDITORS' CHOICE