REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - De Kleine Prins


Redactie HiFi.nl | 02 augustus 2015

De nieuwe Mission: Impossible krijgt overal genoeg aandacht, dus wij tippen deze week juist een bioscoopfilm om de kinderen mee naar toe te nemen. Filmpjekijken.com beloonde de unieke animatiefilm De Kleine Prins met 4 uit 5 sterren.

De kleine prins is een familiefilm van regisseur Mark Osborne (Kung Fu Panda). Met diverse animatietechnieken brengt hij de de verschillende werelden van de personages tot leven. De film is gebaseerd op de bestseller Le petit prince van Antoine de Saint-Exupéry over de magische avonturen van een klein, wijs jongetje. Het bronmateriaal is het meest verkochte fictiewerk ter wereld: van het filosofische en poëtische jeugdboek, dat in 260 talen en dialecten is vertaald, werden al ruim 145 miljoen exemplaren verkocht.

De film draait om een negenjarig meisje (Jada Borsato) die van haar moeder (Loretta Schrijver) zo snel mogelijk volwassen moet worden. Dan zoekt een oude buurman, een piloot, contact met haar. De piloot vertelt het meisje over een magische ontmoeting, lang geleden, met een kleine, wijze prins die een wereld van kansen, avonturen en liefde voor hem opende. Door de vriendschap met de oude piloot gaat ook voor het meisje een nieuwe wereld open en ontdekt ze dat je alleen met je hart kunt zien wat echt belangrijk is.

Redactrice Kristel van den Brink vertelt wat de animatiefilm uniek maakt: "Wanneer de piloot zijn verhalen vertelt, is er gebruik gemaakt een stop-motion-achtige manier met papier. De ‘huidige tijd’, die van het meisje, is prachtig geanimeerd waarbij veel gebruik wordt gemaakt van symmetrie. Deze film wijkt redelijk af van het filosofische jeugdboek, maar hij is minstens zo prachtig en ontroerend. De Kleine Prins is dan ook geschikt voor de hele familie. Of je nu volwassen bent (geworden), of kind bent (gebleven)."

De volledige recensie van De Kleine Prins kun je hier teruglezen.

 

EDITORS' CHOICE