Leema brengt Xen-speaker terug

Met de productie van het originele model werd in 2008 gestopt, maar in 2015 moet de Xen-speaker van Leema een comeback maken onder de naam Xen 2. Volgens Leema is de speaker overal te gebruiken.

De nieuwe versie heeft wederom een volume van vijf liter, maar is voor de herintroductie op verschillende punten verbeterd. Het voorste cabinet is gemaakt van staal en is 1.5mm dik. Het staal is voorzien van een beschermde coating van asfalt. De ruimte binnenin is gevuld met schapenwol. De achterkant heeft ook een beschermende coating van asfalt. De nieuwe Xen gebruikt componenten van Bennic en air-core inductors, die vastzitten aan de terminals, om saturatie en compressie tegen te gaan.

Verder heeft de speaker twee volgens het merk belangrijke bass reflex ports van elk 26 centimeter. Leema gebruikt op maat gemaakte drivers: de bass/midden unit moet extra lang meegaan en de soft-dome tweeter is voorzien van een neodymium magneet en een spoel met ferrofluid, ook om de speaker koel te houden tijdens de luistersessies. De prijs in euro's is momenteel nog onbekend. Bekijk ook onze merk-pagina van Leema.


EDITORS' CHOICE