Cambridge Audio komt met universele BR-speler

Cambridge Audio heeft een opvolger voor de 752BD Blu-rayspeler. De zogeheten CXU is vanaf begin augustus verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1499 euro. Dat lijkt voor een BR-speler aan de hoge kant, maar de mogelijkheden en specificaties van het apparaat zijn dan ook zeer uitgebreid.

De CXU is voorzien van de recentste versie van de Mediatek chipset waardoor hij sneller is en een groot aantal verschillende diskformaten kan afspelen: 3D Blu-ray, Blu-ray DVD, CD, SACD, DVD-A, AVCHD en HDCD. Hij beschikt over vijf aparte Wolfson D/A WM8740 converters om elk audiokanaal optimaal te coderen en te reproduceren.

De door Cambridge Audio samen met het Zwitserse Anagram ontwikkelde Adaptive Time Filtering (ATF) audio upsampling wordt toegepast om tot 24bit/192kHz te sampelen. In het videogedeelte wordt Darbee videoprocessing gebruikt voor de best mogelijke beeldkwaliteit.

De CXU kan ook gebruikt worden als voorversterker, DAC en videoprocessor. Hij heeft tweevoudige HDMI uitgangen die apart geconfigureerd kunnen worden waardoor videosignalen met meerdere beeldschermen gebruikt kunnen worden. Er kan ook een 3D-videosignaal samen met een separaat HDMI-audiosignaal naar een andere, niet-3D AV receiver gestuurd worden.

Er is een Audio Return kanaal aanwezig (ARC) waardoor een audiosignaal van een aangesloten TV via de CXU afgespeeld kan worden en de geluidsuitgang van de TV buiten werking kan blijven. De CXU is voorzien van een interne volumeregeling en als deze wordt ingeschakeld zijn de analoge uitgangen (7.1 and 2.0) met behulp van de CXU afstandsbediening regelbaar. Dat betekent dat de CXU rechtstreeks op een eindversterker of actieve luidspreker aangesloten kan worden.

De DARBEE Visual Presence Technologie kan aangepast worden aan alle soorten van digtiaal beeldmateriaal. Er is grotere helderheid en door de dieptewerking moet een dynamische en levensechte kijkervaring bereikt worden. De verwerkingskracht kan aan de smaak van de gebruiker geparametriseerd worden. Voor optimale flexibiliteit kan de gewenste weergave-instelling individueel aan verscheidene bronnen aangepast worden.

De CXU, alhoewel universeel toepasbaar, komt het best tot zijn recht met de Cambridge Audio CXR 200 AV Receiver die zelfs een speciale meerkanaals audio-ingang heeft voor de Wolfson DAC's. Op het frontpaneel is een Mobile High Definition Link (MHL) aanwezig om je mobiele telefoon, digitale camcorder of game console op aan te sluiten.

Universeel gebruik houdt ook in dat de CXU in een bedraad of draadloos netwerk gebruikt kan worden. Dat betekent dat binnen een eigen netwerk vanaf UPnP en DLNA servers en NAS-disks video, foto’s en geluids-signalen afgespeeld kunnen worden. De CXU is ook in staat tot 2D /3D conversie en 4K video scaling. Neem ook een kijkje op onze merk-pagina van Cambridge Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE