NIEUWSGrado

Grado lanceert GH1 hoofdtelefoon

Redactie HiFi.nl | 21 juli 2015 | Grado

Het in New York gevestigde Grado trapt hun nieuwe Heritage-serie af met een wel heel bijzonder model hoofdtelefoon. De Limited Edition GH1 is gemaakt met het hout van een speciale esdoorn.

En daar heeft de Heritage-serie ook haar naam aan te danken: de boom staat namelijk in het Sunset Park van Brooklyn, de thuisbasis van de familie Grado, die met hun bedrijf al sinds 1918 in hetzelfde pand in het stadsdeel te vinden zijn. Grado maakte al eerder hoofdtelefoons met hout erin verwerkt, maar dit is het eerste exemplaar waarbij het materiaal bijna letterlijk uit de achtertuin komt.

Het bedrijf verzekert dat het geluid uit de open hoofdtelefoons dynamisch klinkt met een autoritaire bass en een accurate midrange. De GH1 trapt dus de Heritage-serie af en wordt binnenkort verscheept naar dealers van over de hele wereld. De prijs hier wordt vermoedelijk 895 euro. Op het blog van Grado kun je kijken hoe het bijzondere productieproces in zijn werk ging. Neem daarnaast ook een kijkje op onze merk-pagina.


EDITORS' CHOICE