Chattelin krijgt high-end luisterruimte

Redactie HiFi.nl | 19 juli 2015

Om muziekliefhebbers nog beter te kunnen bedienen is Chattelin op zoek gegaan naar een externe locatie vlakbij de winkel. Daar willen ze vanaf het najaar klanten op afspraak in een separate ultra high-end luisterruimte een ultieme muziek beleving gaan bieden.

Een high-end audio systeem heeft volgens de winkel na plaatsing veel tijd nodig om in te spelen en tot rust te komen en dan pas ontstaat het volledige potentieel van een dergelijk systeem. Met behulp van de nieuwe ruimte wil Chattelin de klant alvast echt laten horen wat hij of zij uiteindelijk thuis kan verwachten.

De winkel heeft zich toegelegd op zaken als akoestiekbeheersing en werkt daarvoor samen met RTFS Raumakustik Tools Farschid Shahlawandian uit Duitsland. De nieuwe ruimte voldoet aan alle eisen en zal representatief zijn voor de projecten die de winkel met regelmaat succesvol heeft afgerond de afgelopen jaren.

Chattelin Audio Systems is tevens de enige dealer van Soulution-apparatuur in de Benelux en zal ook producten van dat high-end merk gaan demonstreren in de ruimte. Op analoog gebied zal gebruik gemaakt worden van een bijzondere draaitafel/ element combinatie met als bronmateriaal keuze uit ruim 6000 LP's.

De ruimte moet een verlengstuk van de winkel worden en dienen als ontmoetingsplaats voor echte liefhebbers die emotie willen ervaren wanneer ze naar muziek luisteren. Nadere informatie en foto's van de opbouw volgen op de Facebook-pagina en op de website van Chattelin.


EDITORS' CHOICE