NIEUWSDenon

Denon komt met high-end AV-receivers

Redactie HiFi.nl | 21 juli 2015 | Denon

Denon introduceert twee nieuwe topklasse receivers voor je thuisbioscoop in de vorm van de AVR-X4200W en de AVR-X3200W. Beide receivers hebben ingebouwde Dolby Atmos en bieden ondersteuning voor het gloednieuwe surround-format DTS:X.


De AVR-X3200W heeft een eindversterkergedeelte met zeven kanalen die elk 180 watt leveren. Hij heeft een Dolby Atmos-decoder en Dolby Surround-upmixer voor meerdimensionaal geluid in combinatie met de juiste speaker-opstelling. Verder is hij geschikt voor een DTS:X en DTS Neural:X-upmixer, waarmee, ongeacht het aantal speakers, een geluidsveld rondom de luisteraar kan worden gecreƫerd.

Met de zeven versterkerkanalen kun je luisteren naar de nieuwe 3D-geluidsformaten, of je kunt hetzelfde of een ander geluidssignaal verplaatsen naar een tweede zone in een andere ruimte. Met een 7.2-kanaals pre-outgedeelte, een RS232-poort en mogelijkheden voor amp-toewijzing is installatie op maat mogelijk, met het oog op de weergave in meerdere ruimten en domotica.

Voor mensen die echt hoge eisen stellen is er het Audyssey MultEQ XT-ruimtekalibratieprogramma, met Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ, waarmee het geluid op de kenmerken van de kamer en je persoonlijke smaak kan worden afgestemd.

Het videogedeelte ondersteunt de nieuwste HDCP 2.2-specificatie, een vereiste voor kopieerbeveiligde 4K Ultra HD-content. Met acht HDMI-ingangen, waarvan er Ć©Ć©n op het voorpaneel is geplaatst, kun je HDMI-apparaten zoals spelcomputers, Blu-rayspelers en settopboxen aansluiten.

De AVR ondersteunt full-rate 4K Ultra HD-video met 4:4:4 Pure Color-subsampling, HDR en BT.2020 passthrough. De videoprocessor kan standaard- en HD-videobronnen upscalen naar full-rate 4K Ultra HD-resolutie. Dankzij de twee HDMI-uitgangen kun je in de ene kamer genieten van een surroundfilm en in de andere van een apart stereoprogramma met videoweergave vanuit een andere bron.

De Imaging Science Foundation voor beeldkwaliteit heeft de AVR-X3200W gecertificeerd en het apparaat is voorzien van alle geavanceerde ISFccc-bedieningselementen voor videokalibratie.

De AVR-X3200W heeft ook ingebouwde Bluetooth voor het streamen van muziek vanaf een smartphone, en WiFi om verbinding te maken met thuisnetwerken. Hij biedt toegang tot verschillende muziekbronnen en afspeelmogelijkheden, van Apple AirPlay en NAS-opslag tot internetradio en, indien je geabonneerd bent, Spotify Connect. Hij ondersteunt ook audiobestanden met een hoge resolutie, zoals FLAC, AIFF en DSD.

De AVR-X4200W heeft alle functies die de AVR-X3200W ook heeft, maar levert met 200 watt op alle zeven kanalen meer vermogen. De DDSC-HD (Dynamic Discrete Sound Circuit High Definition) en AL24 Processing Plus verwerken de audiosignalen en worden ondersteund door 192kHz/32-bits D/A-omzetters. Een Denon Link HD-aansluiting voor jittervrije overdracht vanaf ondersteunde Blu-rayspelers van Denon wordt meegeleverd.

Een derde HDMI-uitgang maakt het aansluiten van meerdere displays makkelijk. Dankzij het negenkanaals verwerkingsvermogen, elf speakeraansluitingen en 13.2-kan.pre-outaansluitingen is er veel mogelijk op het gebied van multiroom- en amp-toewijzing. Door een extra tweekanaals eindversterker toe te voegen is Dolby Atmos bijvoorbeeld uit te breiden tot 5.1.4 of 7.1.2.

Met een betaalde upgrade kan een Auro-3D-geluidsprocessor worden toegevoegd voor nog een extra 3D-geluidervaring. Ook de AVR-X4200W wordt geleverd met Audyssey MultEQ XT32 inclusief Pro-kalibratieoptie en LFC (Low Frequency Containment). En er is een ECO-modus om het algehele energieverbruik omlaag brengen.

Met de exclusieve Denon Setup Assistant en de verkorte installatiehandleiding kan je de Denon AV-receiver instellen. Voor de bediening zal er een nieuwe Denon AVR Remote App voor iOS- en Android-apparaten worden geĆÆntroduceerd.

De AVR-X4200W en AVR-X3200W zijn naar verwachting vanaf augustus 2015 leverbaar. De AVR-X4200W krijgt een adviesprijs van 1499 euro en de AVR-X3200W moet 999 euro gaan kosten. Neem ook een kijkje op onze merk-pagina van Denon en bezoek de website.

MERK

EDITORS' CHOICE