NIEUWSMarantz

Marantz introduceert Melody-serie

Redactie HiFi.nl | 17 juli 2015 | Marantz

Met de Melody-serie start Marantz een nieuwe productlijn van minisystemen. De Melody Media (M-CR611) en Melody Stream (M-CR511) zijn lifestyle-netwerksystemen en ondersteunen Spotify Connect en diverse andere digitale media- en streamingfuncties.

Met de Melody Media en de Melody Stream kun je naar het complete aanbod van de populairste muziekdiensten luisteren en je krijgt ook toegang tot muziekbibliotheken die op een NAS (Network Attached Storage) of computer zijn opgeslagen en duizenden gratis internetradiostations; ze ondersteunen ook Apple AirPlay. De apparaten kunnen bediend worden door middel van een Marantz HiFi Remote App voor Android en iOS.

De systemen kunnen uit de voeten met de nieuwste 192kHz/24-bits digitale hoge resolutie geluidsformaten, zoals ALAC-, WAV-, FLAC-, AIFF- en DSD-bestanden. De Melody Media kan daarnaast ook CD, DAB/DAB+ en FM-radio weergeven. De wat slankere Melody Stream heeft deze afspeelopties niet omdat dat systeem meer gericht is op de digitale media.

Voor het gebruiksgemak is de one-touch WiFi-verbinding ge├╝pgraded naar highspeed 11n voor een snellere en stabielere verbinding. De nieuwe Bluetooth met NFC breidt de connectiviteitsopties verder uit, en via een USB -poort aan de voorzijde kunnen iDevices worden aangesloten, waarbij de Melody Media nog een extra poort aan de achterzijde heeft. De Melody Media heeft ook twee digitale ingangen voor het aansluiten van een tv.

Beide netwerksystemen leveren een vermogen af van 2x60 watt, waarbij de Melody Media ook nog een bi-ampingoptie heeft. De versterker is nu krachtig genoeg voor lastig aan te sturen speakers, bijv. speakers met een vermogen van 4 ohm. De nieuwe acryl bovenklep is voorzien van een antikraslaag. De kleurenverlichting op de Melody Media kan worden veranderd in wit, blauw, groen of oranje, voor een persoonlijke touch.

De Melody Media (M-CR611) is per augustus beschikbaar voor een adviesprijs van 699 euro en Melody Stream (M-CR511) is rond diezelfde tijd verkrijgbaar voor een adviesprijs van 449 euro. Ze worden geleverd in een chique mintgroene en zwarte uitvoering. Neem ook een kijkje op onze merk-pagina van Marantz.

MERK

EDITORS' CHOICE