NIEUWSAlcons Audio

Alcons Audio introduceert Sentinel

Redactie HiFi.nl | 11 juli 2015 | Alcons Audio

Alcons Audio, bekend van hun pro-ribbon technologie, komt met een nieuwe versterkte luidsprekercontroller. De zogenaamde Sentinel-serie moet elk onderdeel van de signaalketen evengoed laten presteren en zo het beste uit je systeem halen.

De Sentinel omvat 4-in/4-uit ingangsmatrixrouting met interne 96kHz sampling rate. Door de specifiek-ontworpen sample-rate omzetting, accepteert Sentinel ieder digitaal AES3 signaal tussen 44.1 tot 192kHz. De DSP processing maakt een minimale latency mogelijk bij verwerking van zelfs complexe (IIR, FIR) algoritmen.DSP functies omvatten o.a. parametrische equaliser (incl. shelf, notch, hoog/laag-af) en delay per kanaal, fabrieksvoorkeuze voor alle Alcons systemen en configuraties. De “linear” voorkeuze maakt aansturing van andere merken luidsprekers mogelijk, met behoud van DSP functionaliteit.

De 4 separate, patentaangemelde klasse D versterkereindtrappen en de 2 redundante schakelende voedingen zijn allemaal voorzien van een microcontroller, waarmee all parameters kunnen worden bekeken en bestuurd via het interne communicatienetwerk. Dit betekent dat maximale gebruiksefficiëntie (zelfs met één uitgeschakelde voeding) en zeer uitgebreid status/gebruiksinzicht te allen tijde gegarandeerd is.

De modulaire opbouw maakt toekomstige hardware-upgrades mogelijk, bijvoorbeeld krachtigere processoren (indien noodzakelijk), maar maakt ook service en onderhoud “in het veld” eenvoudig. De Signal Integrity Sensing™ (SIS) schakeling compenseert de impedantieeffecten van lange luidsprekerkabels en connectoren, voor betere lage- en middentoonweergave, en een goede match met de weergave van de pro-ribbon midden-hoge tonen weergave. Deze schakeling hoef je niet handmatig in te stellen, maar werkt automatisch op SIS voorbereide systemen.

De Sentinel wordt bestuurd via een Linux-gebaseerde hoofd-controller, via een 480 x 272 pixel TFT kleuren aanraakscherm en RGD-LED druk/draai-encoder.Als afstandsbediening is er de ALControl, Alcons’ zelf-ontwikkelde ALC bedieningssoftware, om individuele of groepen van Sentinels te kunnen bedienen via zowel Mac als PC platforms. Ook bediening via mobiele apparaten is mogelijk, middels een VNC applicatie. Extra modulesleuven en twee RJ45 connectoren faciliteren optionele audio-over-netwerk bediening.

Sentinel is leverbaar in 2 HE rackformaat in twee formaten: 4x 750W (Sentinel3) en 4x 2500W (Sentinel10) uitgangsvermogen, met slechts 8,8kg en 11,6kg gewicht respectievelijk. Kijk voor meer informatie op de website van Alcons Audio.


EDITORS' CHOICE