NIEUWSTeufel

Teufel introduceert XXL-speaker op wieltjes

Redactie HiFi.nl | 09 juli 2015 | Teufel

Teufel komt met een nieuwe draagbare bluetooth-speaker om te gebruiken in de buitenlucht: de Rockster. Met 115 dB aan geluidskracht omschrijft het merk de luidspreker op wielen zelf als de "Godzilla onder de luidsprekers."

Verder heeft de 85cm hoge speaker een diep basgeluid van 45 Hz. Alles wordt weergegeven met een 15 inch subwoofer en een 1 inch horn tweeter driver. Middels een XLR-kabel is het mogelijk om twee Rockster-speakers in stereo opstelling te gebruiken. Met een schakelaar kan vervolgens worden bepaald welke luidspreker de toon aangeeft volgens het master/slave principe. Er kunnen er ook meer dan twee gekoppeld worden voor een surround sound.

Met een geïntegreerde 2-kanaals dj-mixer en twee aptX-Bluetooth- en analoge ingangen (mini-jack en stereo-cinch) kun je van playlists en tracks wisselen. Ook een instrument- of microfoon kan worden aangesloten en eventueel worden voorzien van een echo-effect. Met een schuifregelaar (crossfader) kan de input van twee parallelle geluidsbronnen worden aangestuurd. De dj-mixer is uitgerust met een volumeregelaar voor hoge, midden en lage tonen voor beide kanalen.

Het apparaat kan via het stroomnet worden aangesloten, maar heeft ook een interne accu die op een volumeniveau van 105 dB zes uur lang afspeelt. Op maximaal geluidsvolume (115 dB) blijft hij twee uur lang werken. De accu is afkomstig van de Duitse fabrikant Battery Kutter uit Hamburg, is vervangbaar, en heeft een capaciteit van 12 Ampère-uur (Ah). Met een optioneel verkrijgbare kabel kan de Rockster op een externe auto-accu aangesloten worden.

De vier wielen aan de onderkant in combinatie met de twee handgrepen aan de zijkant zorgen dat de Rockster makkelijk te verplaatsen is. Je kunt de stabiliteit bij plaatsing vergroten door twee van de vier wielen te vergrendelen. Het is ook mogelijk om hem bijvoorbeeld op een bierkrat te plaatsen, zodat hij niet verzinkt in strandzand of een andere losse ondergrond.

Er komen ook bijbehorende accessoires aan, te beginnen met een flessenopener, een houder voor drankjes, BBQ tools en mobiele apparaten. Allemaal met schroefjes vast te maken aan de Rockster. Binnenkort volgt ook een weerbestendige regenhoes met twee met klittenband afsluitbare openingen ter hoogte van de handgrepen.

De Rockster is nu te koop voor een adviesprijs van 999,99 euro. En dat is inclusief wielenset, accu en stroomkabel. Neem ook een kijkje op de website van Teufel.

MERK

EDITORS' CHOICE