NIEUWSDevialet

De Franse revolutie van Devialet

Redactie HiFi.nl | 08 juli 2015 | Devialet

Het is de laatste jaren hard gegaan met Devialet. Heel hard. En niet op de laatste plaats door de onlangs geïntroduceerde Phantom. Nee, Devialet timmert al veel langer aan de weg importeur D&D Audio zette een fraai artikel over de geschiedenis van het Franse merk online.

Het bedrijf van oprichters Pierre-Emmanuel Calmel, Quentin Sanni├ę en Emmanuel Nardin kreeg in 2007 definitief de naam Devialet mee. In 2009 werd het eerste product (de D-Premier) op de markt gebracht en daarna veranderde evolutie al snel in revolutie. Of eigenlijk een tweede Franse revolutie, zoals D&D Audio het zelf omschrijft.

Na introducties op de CES in Las Vegas en de High End beurs in M├╝nchen raakte alles in een stroomversnelling: steeds meer importeurs van over de hele wereld haalden het merk binnen. De D-Premier kreeg goedkopere nieuwe modellen en de serie werd niet veel later omgedoopt tot de Devialet Expert. In 2014 volgde de aankondiging van een ander mysterieus nieuw product.

En dat product kennen we inmiddels allemaal als de Phantom. Toen de pers eind 2014 de onthulling van het product bijwoonde bijwoonde, wist niemand echter om wat voor apparaat het ging, maar inmiddels is de speaker overladen met positieve kritieken. Devialet lijkt dus goed op weg om hun motto "One day, everyone will have a Devialet" te realiseren. Lees het complete artikel over Devialet op de website van D&D Audio.


EDITORS' CHOICE