NIEUWSYamaha

Yamaha komt met middenklasse AV-receivers

Redactie HiFi.nl | 08 juli 2015 | Yamaha

Naast de goedkopere AV-receivers en de high end AV-receivers biedt Yamaha ook een tussenweg. De RX-V479 en de RX-V579 zijn modellen uit de middenklasse en bieden onder meer 5.1/7.2 surround, WiFi, bluetooth, 4K-Ultra HD, HDCP2.2, Apple AirPlay, Spotify en Extra-Bass.

Beide modellen zijn te verbinden met alle beeld- en geluidsbronnen, van je Blu-ray-speler, gameconsole en TV-receiver tot draadloos verbonden apparatuur zoals je smartphone, tablet of notebook. Automatische configuratie via WPS zorgt ervoor dat ook mensen zonder specifieke IT-kennis het maximale eruit kunnen halen.

De automatische YPAO-inmeting configureert alle belangrijke instellingen: van de juiste luidsprekergrootte, via de exacte afstand tot de zitplaats, tot de volumebalans. De bediening werkt via de systeemafstandsbediening of via de gratis Yamaha AV Controller App voor smartphones en tablets van Apple iOS en Android.

Beide receivers ondersteunen zowel Dolby TrueHD als DTS-HD Master Audio. Yamaha's eigen CINEMA DSP 3D met zijn 17 keuzeprogramma's voor geluidsvelden optimaliseert het geluidsbleed: De surround-belevenis bij films, muziek en games wordt voorzien van een meerkanaals-berekening.

De RX-V479 levert 5.1 surround met 135 Watt per kanaal, de RX-V579 levert 7.2-luidspreker-ensembles met 135 Watt per kanaal. De modellen hebben een geïntegreerde versterkeropbouw en 192 kHz / 24 Bit Burr-Brown-DAC's in alle kanalen. De Extra-Bass-functie moet zorgen voor een nog spectaculairder geluid.

De RX-V479 en RX-V579 bieden verschillende multimediadiensten, zoals muziek via streamingdiensten (Spotify, JUKE) en de internetradio via vTuner. Er is compatibiliteit met DLNA 1.5, Bluetooth, WLAN en Airplay. De RX-V479 en RX-V579 zijn verder compatibel met FLAC, WAV, AIFF 192kHz/24 Bit, Apple Lossless en DSD 2,8 MHz/5,6 MHz.

De Yamaha Virtual CINEMA FRONT-technologie zorgt voor surround-sound in ruimtes zonder achterste luidsprekers. Het virtuele ruimtelijke geluid wordt gerealiseerd via de voorste luidsprekers, door middel van geluidsreflecties en andere gepatenteerde psycho-akoestische technologieën - ongeveer zo, als bij de beroemde Yamaha Soundbar uit de YAS-serie.

De RX-V579 biedt naast der CINEMA FRONT-technologie nog twee extra functies: Virtual Surround Back Speaker en Virtual Presence Speaker. Daarmee is het mogelijk om via klanksimulaties met 5.1 audio-opstelling een virtueel 9.1 home cinema-systeem te simuleren, met bijbehorende Presence-luidsprekers (hoogteluidsprekers voor en achter).

De RX-V479 en de RX-V579 zijn ook compatibel met 3D-films en zijn met 4K-Ulta-HD-Passthrough ook klaar voor de toekomst. De adviesverkoopprijs bedraagt 469,00 euro voor de RX-V479 en 579,00 euro voor de RX-V579. Beide modellen zijn nu verkrijgbaar. Bekijk ook onze merk-pagina en de website van Yamaha.

MERK

EDITORS' CHOICE