NIEUWSHiFiMan

Beter Beeld & Geluid breidt uit met Hifiman


Redactie HiFi.nl | 07 juli 2015 | HiFiMan

Beter Beeld & Geluid is onlangs dealer geworden van de hoofdtelefoons van Hifiman. De winkel is van mening dat de hoofdtelefoons van Hifiman in hun prijsklasse en ook daarboven de mooiste klankbalans bieden en het meest universeel inzetbaar zijn voor veel verschillende soorten muziek.

Beter Beeld & Geluid was een tijdje terug onder de indruk van Hifiman's 'HE' serie van magnetostatische hoofdtelefoons: deze gebruiken een 'baffle' met magneten die een membraan met hierin een extreem dunne draad in beweging zetten als er door de draad een stroom gaat lopen. Door de aandrijving over het gehele oppervlak, is de basweergave vaak extreem hoog van kwaliteit en is het geluid volgens de winkel heel open en rustig.

Een nadeel van magnetostatische (ortodynamische) hoofdtelefoons was het enorm lage rendement, waardoor een sterke hoofdtelefoonversterker nodig was. Met de nieuwe modellen HE-560 en HE-400i (zie foto) is dit volgens BB&G veel minder het geval: de HE-400i laat zich zelfs aansturen door een iPhone. Beide modellen hebben een vaste plek in de winkel en worden gedemonstreerd met de Lindemann musicbook hoofdtelefoonversterkers.

Neem ook een kijkje op de winkel-pagina en website van Beter Beeld & Geluid.


EDITORS' CHOICE