REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - Minions


Redactie HiFi.nl | 05 juli 2015

Nadat ze twee Despicable Me films onder de (overigens gigantische grote) neus van Steve Carell's Gru weg wisten te stelen, krijgen ze nu een eigen film: de onverstaanbare gele mannetjes die we kennen als de Minions. Filmpjekijk.com beloonde onze bioscooptip van deze week met 4 uit 5 sterren.


De film is een prequel op Despicable Me: de Minions zijn hier nog op zoek naar een slechterik die ze kunnen dienen. Drie van de kleine helpers (Kevin, Stuart en Bob) komen op het spoor van de eerste vrouwelijke superschurk Scarlet Overkill (met de stem van Sandra Bullock uit Gravity) en willen haar dolgraag assisteren, maar uiteindelijk moeten ze alle Minions zien te redden van de ondergang. Naast Bullock maken ook Jon Hamm (Mad Men) en Michael Keaton (Birdman) deel uit van de stemmencast.

Volgens redactrice Isabeau van Halm was het een slimme zet om van de tekenfilm een prequel te maken. "Niet alleen weten we nu waar de gekke wezentjes vandaan komen (en dat ze blijkbaar onsterfelijk zijn), maar het begin van de film is een van de beste delen van de film. Het gelach begint al bij de intromuziek van Universal, die door de Minions zelf is ingezongen. Verwacht geen diepzinnige dialogen. De slapstick-humor werkt goed, en krijgt de jongste kinderen tot de grootste volwassenen aan het lachen."

De film zakt volgens van Halm halverwege even in, maar blijft altijd grappig en herkenbaar. "Minions speelt zich af in de jaren ’60, wat herkenbare verwijzingen naar de popcultuur oplevert. Muziek van de Rolling Stones en The Kinks, en grapjes over The Beatles en Richard Nixon leveren vooral voor de ouders leuke momenten op. Minions heeft niet hetzelfde hoge niveau als bijvoorbeeld Pixar’s aankomende film Inside Out, maar is desondanks een vermakelijke film die het ongetwijfeld goed gaat doen deze zomer."

Lees hier de volledige recensie van Minions.

EDITORS' CHOICE