NIEUWSPS Audio

PS Audio presenteert NuWave DSD

Redactie HiFi.nl | 03 juli 2015 | PS Audio

PS Audio voegt een nieuw product toe aan hun NuWave lijn, die al bestond uit onder meer deze DAC. De NuWave DSD heeft naast de ondersteuning voor DSD onder meer een high end MSRP en een geluidskwaliteit die volgens de fabrikant doet denken aan de DirectStream.

PS Audio heeft namelijk de techniek van de DirectStream gebruikt, en hem vervolgens wat compacter en goedkoper gemaakt. Dat betekent dat het apparaat niet exact hetzelfde kan, maar wel veel gelijksoortige functies kent. Zo kan hij overweg met PCM inputs tot 192/32 van elke digitale bron, inclusief I2S, coax, and USB. De DSD (single en dubbel) input werkt via I2S en USB.

De DAC chip die het apparaat aan boord heeft is een 32-bit ESS Sabre Hyperstream die de output filtert door middel van reduce transient distortion. Verder is hij uitgerust met een analog transformer, zeven regulators en snelle schakel diodes. Dat is nog maar een kleine selectie uit de technische specs: kijk op de website voor het volledige overzicht. Bekijk ook onze merk-pagina van PS Audio.


EDITORS' CHOICE