REVIEW

Filmpjekijken bioscooptip - The Age of Adaline


Redactie HiFi.nl | 21 juni 2015

Je hebt Michiel Huisman misschien wel eens op televisie voorbij zien komen in Treme of Game of Thrones, maar ook in de filmwereld timmert de Nederlandse acteur hard aan de weg. In het romantische The Age of Adaline speelt hij naast Blake Lively en Ellen Burstyn. Filmpjekijken.com beloonde de prent met 4,5 uit 5.

Door een mysterieus ongeval in de jaren dertig is de jonge moeder Adaline (Lively) sindsdien geen dag ouder meer geworden. Ze ziet er nog altijd uit als toen ze achtentwintig was. En dat terwijl haar dochter (Ellen Burstyn) inmiddels hoogbejaard is. Adaline loopt al tachtig jaar rond met haar geheim, totdat ze valt voor de charismatische Ellis (Huisman). Tijdens een weekendje bij zijn ouders (Harrison Ford en Kathy Baker) dreigt de waarheid echter naar boven te komen en moet Adaline een ingrijpende beslissing nemen.

Volgens redactrice Faye Heijnis zorgen Lively en Huisman voor de romantiek, maar ook Burstyn heeft een leuke rol als de enige persoon op aarde die op de hoogte is van het geheim van haar dochter. "Zij is met de tijd natuurlijk wel zichtbaar ouder geworden. Een bejaarde vrouw die tegen een jonge godin ‘mam’ zegt zorgt voor een vermakelijke portie humor. Waar Burstyn het er te dik op had kunnen leggen door zich bijvoorbeeld overdreven kinderlijk te gedragen, weten de actrices in de film het goed over te brengen."

Volgens Heijnis weet de prent door de originele invalshoek boven de reguliere romantische tranentrekkers uit te stijgen. "The Age of Adaline is net even anders dan de zwijmelklassiekers á la Nicholas Sparks. Wetenschappelijke termen gebracht door de voice-over (Hugh Ross) weven het sprookje samen en laten Adalines leeftijdsstop bijna geloofwaardig klinken. De flashbacks zijn mooi door het verhaal gevlochten. Geen moment valt de film in een traag of te soft gat. Een heerlijke romance die je netvlies streelt."

De complete recensie van The Age of Adaline kun je hier teruglezen.

 

EDITORS' CHOICE